Türkiyenin damarına bastı!

Abone ol

Kerkük'te referandum yaklaşırken, Neçirvan Barzani'den gelen açıklama Türkiye'yi kızdıracak...

Kuzey Irak’taki yerel Kürt Hükümeti’nin Başbakanı Neçirvan Barzani, Londra’da yayınlanan ‘’Dar-ul Hayat Gazetesi’ne verdiği demeçle kızdıracak.

Kerkük ve Kürt Bölgesi’nden koparılan diğer bölgelerin Kürt kimliklerinin olduğunu öne süren Barzani, “Kürt tarafının Kerkük talebi petrolle bağlantılı olsa o zaman diğer yerler için herhangi bir talepte bulunmazdık çünkü oralarda petrol yok” diye konuştu. Başbakan Barzani, Kürtler'in de devlet kurma hakları bulunduğunu öne sürdü.

“KERKÜK’ÜN KÜRDİSTANİ KİMLİĞİ VAR”

"Kerkük’te Kürdistan’ın (Kuzey Irak) diğer bölgelerinden yerleşimler yaptığımıza dair söylemlerin doğruluğu yoktur" iddiasında bulunan Barzani, "Çünkü bu bölgelerin buna ihtiyacı yoktur. Bu bölgeler Kürt ve Kürdistani kaldılar ve kalacaklar da. Bize karşı herhangi bir suçlamada bulunanlar eğer bu suçlamalarında ciddi iseler dil, demografik ve kültürel açılardan Uluslararası Uzmanlık Komisyonuna başvursunlar. O zaman ortaya çıkacak ki bu kente dışarıdan bir halk (Baas rejimi döneminde ) yerleştirildi ama bu bölgeler özü itibariyle Kürdistan’a aittir ve Kürdistani kimlikleri var” dedi.


(Haber: İhsan DÖRTKARDEŞ/Hürriyet)

Günün Önemli Haberleri