Türkiye'den silah satışı atağı

Abone ol

İngiltere, Yunanistan, İsrail ve ABD gibi bir çok ülkeye silah satan MKEK kârını 3'e katladı. İşte silah satılan ülkeler:

İngiltere, Yunanistan, İsrail ve ABD gibi bir çok ülkeye silah ve mühimmat satan Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), 2010'da kârını 3'e katladı.

İngiltere, Yunanistan, İsrail ve ABD gibi bir çok ülkeye silah ve mühimmat satan Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), 2010 yılındaki net karını önceki yıla göre 3 kat artırarak 59,3 milyon liraya çıkardı.

MKEK'nin 2010 yılı Faaliyet Raporu'ndan derlenen bilgilere göre, geçmişi 15. yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar uzanan Türk Silahlı Kuvvetlerinin her çeşit silah, mühimmat, roket, patlayıcı madde ihtiyacını karşılamak üzere görevlendirilen kurum, 2009 yılında 570,5 milyon lira olan net satışını, geçen yıl 650,5 milyon liraya yükseltti.

MKEK'nin yurt içinden aldığı siparişler de arttı. MKEK'nin, Milli Savunma Bakanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatından aldığı siparişlerin toplamı 382 milyon 217 bin 238 liraya ulaştı. Söz konusu kurumlara geçen yıl içerisinde 246 milyon 952 bin 233 liralık teslimat gerçekleştiren MKEK; 135 milyon 265 bin lira tutarındaki siparişi bu yıl teslim edecek.

BÜYÜK SİPARİŞ

Yetkililer, bu yıl için 450 milyon lira sipariş beklediklerini bildirdiler.

Teknolojik alt yapısını her geçen yıl daha da geliştiren MKEK, geçen yıl Yunanistan, İsrail, KKTC, ABD ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu 27 ülkeye 50 milyon lirayı aşan silah ve mühimmat sattı. Kurumun en fazla silah ve mühimmat sattığı ülke 18,9 milyon lira ile Suudi Arabistan olurken bu ülkeyi 8 milyon lira ile Belçika, 5,8 milyon lira ile Kolombiya izledi.

Kurumun ihracatının her yıl daha da artırılması ve yurt dışı piyasalarda etkin bir konumda olabilmesi için müşteri memnuniyetine büyük önem verildiğini ifade eden yetkililer, bu kapsamda bağlantı kurulan ülkelerin ilgili birimleri ile sürekli görüştüklerini, uluslar arası alanda rekabet edebilir fiyat verebilmek amacıyla fabrikalarla sürekli olarak ürün maliyetleri üzerinde çalışmalar yapıldığını kaydettiler.

HEDEF 250 MİLYON DOLAR İHRACAT

Yetkililer, 2010 yılında alınan siparişler, sürekli müşterilerin yıllık ihtiyaçları ve uluslararası fuarlarda yapılan görüşmelerdeki taleplere göre yıllık ihracat hedefinin 250 milyon dolar olarak belirlendiğini ifade ettiler.

Günün Önemli Haberleri