Türkiye PKK konusunda uyutuluyor

Abone ol

MİT vekillere, Uluslararası Terör brifingi verdi. MİT dikkati ABD'nin PKK koordinatörüne çekti.

MİT, TBMM Uyum Komisyonu üyesi milletvekillerine, 3.5 saat süren "Uluslararası Terör" brifingi verdi. Müsteşar Emre Taner'in terör brifinginde 3 başlık dikkati çekti: "Dini motifli terör, ayrılıkçı terör ve aşırı sol terör." Taner'in Kuzey Irak değerlendirmesi şöyle oldu:

"Kuzey Irak'ta Avrupa devletleri inadına büyük yatırımlar yapıyorlar. Orayı cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyorlar. ABD'nin oraya çektiği güvenlik hattı PKK'nın güçlenmesine neden oldu. Kargaşadan yararlanıp PKK da güçleniyor orada. ABD'nin atadığı terörle mücadele
koordinatörü ise oyalamak taktiği. Bir yandan terörle mücadele için işbirliği görüntüsü veriliyor diğer yandan Kuzey Irak'ta yatırımlar yapılıyor."

Taner ayrıca"Bizim tarafta kişi başına milli gelir 400 dolar, Kuzey Irak'ta 4 bin dolar. Hakkari'nin güneyinde Barzani aşireti var. Kız alıp kız veriyorlar. Kürtçe eğitim için Kuzey Irak'taki okullar tercih ediliyor. TV'de Kürtçe yayınlar başladı ama K. Irak'taki izleniyor" dedi.

FEHRİYE ERDAL
MİT Müsteşarı Emre Taner, Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdal ile ilgiliolarak yerini bildiklerini belirtti ve "Hiçbir yerde 1 saatten fazla kalmıyor. Sürekli yer değiştiriyor. Biz de adım adım izliyoruz. İstenirse alınabilir ama biraz yorulsun. Bu noktada devreye devletler hukuku giriyor. Devletimizin sıkıntıya girmesini istemiyoruz" dedi. DHKP-C lideri Dursun Karataş'ın ileri derecede kanser olduğunu açıklayan Taner, "Elimizde sağlık raporları bile var" dedi.

Haber: Okan MÜDDERRİSOĞLU -Hülya KARABAĞLI-Zübeyde YALÇIN
Kaynak:www.sabah.com.tr
Günün Önemli Haberleri