Türkiye mitingleri çok sevdi

Abone ol

Tandoğan ve Çağlayan'dan sonra, Manisa ve Çanakkale de tarihi bir mitinge ev sahipliği yaptı...

Ankara Tandoğan Meydanı'nda rekor katılımla yapılan ve İstanbul Çağlayan Meydanı'nda tarihi bir gösteriye sahne olan cumhuriyet mitinglerine dün de Manisa ev sahipliği yaptı. Mesir saçma törenlerinin yapıldığı Sultan Meydanı, "Manisa, Cumhuriyetine Sahip Çıkıyor" mitingiyle son yılların en kalabalık ve tarihi günlerinden birini yaşadı.

"Dindar bir cumhurbaşkanı" söylemiyle tepki çeken TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın evine 500 metre mesafede ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan on binlerce kişi, "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları attı.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve kadın örgütünün desteğiyle düzenlenen mitinge Türkiye'nin çeşitli yörelerinden binlerce kişi destek verdi. İzmir, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, Aydın, Antalya ve Kütahya başta olmak üzere çevre illerden de çok sayıda katılım oldu.


Otobüsleri beklettiler

Anadolu Ajansı'nın haberinde, mitinge katılmak üzere birçok il ve ilçeden gelen otobüsün, yol çalışması nedeniyle bekletilmesi üzerine Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk'ün devreye girerek yolları açtırdığı belirtildi.
Erken saatlerden itibaren otobüslerle gelen katılımcıların bir kısmı doğrudan miting alanına geçerken büyük çoğunluk Manisa Öğretmenevi'nin yanında toplandı. Binlerce Türk bayrağıyla alanı kırmızıya boyayan grup daha sonra ellerinde pankartlarla, slogan atarak İbrahim Gökçen Bulvarı üzerinden meydana doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada çevre evlerdeki bayraklar ve balkonlardaki coşku dikkat çekti.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Müjdeci, CHP İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa milletvekilleri, ADD Genel Başkan Yardımcısı Ali Ercan da mitinge katıldı.

Islıklı protesto

Komite görevlisi "Bugün Manisa'da toplandık. Biliyorsunuz, birilerinin memleketinde toplandık" deyince, kalabalıktan ıslıklar yükseldi. Topluca okunan İstiklal Marşı'nın ardından da alkış tufanı koptu.
Konuşmacılardan Tuncay Özkan, "DYP ve Anavatan birleşiyor. Şimdi sıra sizde CHP ve DSP. Birleşin. Size bir hafta süre. Birleşmeyen sınıfta kalır" dedi. CHP'li milletvekilleri ve Zeki Sezer'in alana geldiğinin anons edilmesi sırasında da "birleşin" sloganları atıldı.
Sanatçılar Tolga Çandar ve Yunus Kırılmış'ın türkülerden oluşan konserlerinin ardından kalabalık, "Dağ Başını Duman Almış" ve "10. Yıl Marşı"nı hep birlikte söyledi.

Sezer: Sorun meydanda değil

Meydana Arınç'ın evinin önünden geçerek gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Biliyorum, burada bize birleşmemiz konusunda da haykıracaklar. Sorun tabanda değil. Sorun meydanda değil. Nerede olduğu malum. Bugün burada uzlaşmak için inşallah daha güzel işaretler veririz" dedi.

Arınç'ın sokağına barikat kuruldu

Geniş güvenlik önlemi alan polis, Arınç'ın evinin bulunduğu İzmir Caddesi'ni yan sokaklarıyla birlikte trafiğe kapattı. Cadde ve sokak başları büyük polis otobüsleriyle kapatılırken, Arınç'ın evinin önü ve çevresinde sivil polislerle Özel Harekât timleri önlem aldı. Miting sırasında çevre illerden takviye kuvvetlerle birlikte toplam 1600 polis görev yaptı.
Günün Önemli Haberleri