Türkiye İnternet Haberden öğrendi

Abone ol

Gergin görüşme sırasında Şahin'in masasına çok önemli bir haber gitti. Eğer o haber olmasaydı kaos yaşanacaktı!

İNTERNETHABER

ANKARA-
Açılım görüşmelerine damga vuran eylemi; eylemden saatler önce tüm ayrıntıları ile haber yapan İnternethaber, Başbakan ve TBMM Başkanının da; bilgilenmesine yol açtı.

TÜRKİYE İNTERNETHABER'DEN ÖĞRENDİ

CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman'ın desteğiyle şehit anası Pakize Akbaba'nın eylem yapacağı ihbarını tüm Türkiye İnternethaber sayesinde öğrendi.. Emniyet haberi anında Şahin'in önüne getirdi ve başkanın talimatıyla eylem başlamadan sona erdi..

 Dursun Çiçek'in tahliyesini İnternet Haber herkesten 1 saat önce duyurdu

Darbe planında imzası olduğu iddia edilen ve önceki gece cezaevine gönderilen Dursun Çiçek'in tahliye olduğu haberini de ilk önce İnternet Haber duyurdu. 

Tüm gazete ve televizyonların Meclis'teki açık oturuma kilitlendiği bir sırada İnternet Haber Ankara Temsilcisi Zübeyir Kındıra imzasıyla Dursun Çiçek'in tahliye olduğu haberini kamuoyuna duyuran İnternet Haber'in diğer medya kuruluşları önce kaynak gösterdi, kaynak gösteremeyenler ise ancak bir saat sonra Anadolu Ajansı'ndan gelen haberle okurlarına tahliyeyi haber verebildi..

PLAN ARITMAN'IN ODASINDA

Eylemin nasıl yapılacağını tüm ayrıntılarıyla aktarmıştık. Arıtman'ın konuğu olarak Meclis'e gelen Akbaba, genel kurulda Türk bayrağı açmayı düşünüyordu. Akbaba planını da Arıtman'ın odasında hazırladı..

HABERİMİZ ŞAHİN'İN ÖNÜNE KONULDU

Eylemin yapılacağına ilişkin haberimiz öncelikle, TBMM Basın bürosu ve TBMM polisleri tarafından TBMM yönetimine bildirildi. Haberimizin bir kopyası, kürsüdeki TBMM Başkanı Memet Ali Şahin'e ulaştırıldı. Şahin, izleyici bölümünde bayraklı eylem yapılacağını öğrendi.

Ve eylem olduğu anda nasıl davranacağını önceden planladı. Polisler eylem sırasında perdeyi kapatmaya çalışırken, Şahin perdenin açık tutulması uyarısını da bu nedenle yaptı.

EYLEM PLANI ERDOĞAN'A BİLDİRİLDİ

Öte yandan haberimiz Ak Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç tarafından da duyuldu. Kılıç hemen ayrıntılı bir araştırma yaptırdı. Ardından eylem haberi ve eylemi CHP'li canan Arıtman'ın planladığına ilişkin bilgiler Başbakan Erdoğan'a da bildirildi.

Başbakan Erdoğan da bu bilgiyi; kürsüde konuşma yaparken kullandı. Eylemcilerin CHP'liler tarafından Meclis'e getirdiğini belirterek, eleştiride bulundu.

Günün Önemli Haberleri