Türkiye gazetesi 37 yaşında

Abone ol

37 yıl önce yayın hayatına başlayan Hakikat şimdi Türkiye ismiyle basındaki saygın yerini aldı.

22 Nisan 1970... "Hakikat" ismiyle 8 sayfalık akşam gazetesi yayın hayatına başlıyor. Türk basınına sessiz ve sedasız giren "Hakikat"ın gayesi, milli ve manevi değerlere sahip çıkmak... Babıali'nin tarih kokan sokaklarında her geçen gün serpilerek büyüyen "Hakikat", bugün Türkiye ismiyle Türk basınının dev yayın organlarından biri olarak 36 yılı geride bıraktı.

Ülkemizin ismini taşımaktan gurur duyan ve bu haklı kıvancını yayın politikasına yansıtan Türkiye Gazetesi, Türkiye'nin farklı bir sesi olarak nam saldı. Günlük siyasi gazete olarak yayın hayatında istikrarlı adımlarla ilerleyen Türkiye, geride bıraktığı yıllarda prensiplerinden asla taviz vermedi. O, hep doğrunun yanında "Huzur veren gazete" oldu. Onun yayın çizgisinde yalana, iftiraya, sansasyona, asparagasa asla ve asla yer olmadı.

HER ZAMAN ÖNCÜ

Türkiye Gazetesi ile atılan tohum, büyüyüp devleşerek gazete boyutlarını aştı; televizyonu, radyosu, haber ajansı, onlarca şirketi ve binlerce çalışanı ile dev bir holdinge dönüştü. 36 yıl önce öğretim üyeliğini bırakıp gazeteciliğe başlayan Enver Ören, İhlas Holding'in temelinde inanç ve samimiyet olduğunu söyledi. Türkiye'nin "Huzur veren gazete" anlayışı ile devleşerek bugünlere geldiğini belirten Ören, gazetenin yetişen genç kadroların elinde çok daha ileriye gideceğini kaydetti. Her zaman insanların sevgisini kazanmayı ve hayır dualarını almayı prensip edindiklerini hatırlatan Ören, Türkiye Gazetesi'nin yeni sistem ve tekniklerin öncülüğünü yaptığını söyledi.

Milli ve manevi değerlerine bağlı Türk halkının, ülkesinin ekonomik bağımsızlığı ile gurur duyan, esnafın gözü ve kulağı olan Türkiye, her gün milyonlarca insana güven ve moral veriyor. ABD'den Japonya'ya birçok ülkede yaygın olarak kullanılan 'abone' yahut 'elden dağıtım' sistemini Türkiye'ye getiren ve güneşin doğduğu her sabah, evlerde ve iş yerlerinde 36 yıldır günün ilk misafiri olan Türkiye, İstanbul başta olmak üzere Frankfurt, Ankara, İzmir, Adana, Trabzon ve Antalya'daki matbaalarında basılıyor. 1990 yılında bir rekora imza atan Türkiye, 1 milyon 424 bin 350 adetlik net satışı ile Türk basınında milyonun üzerinde satan ilk gazete oldu. 73 bin metre karelik modern binasında hizmet veren Türkiye, 12.824 nüshasının birinde bile bölücü ve yıkıcı yayın yapmadı. Gaye, sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlığı ve bölünmezliği oldu. 36 yıldır yaptığı haberin arkasında durdu ve hiç tekzip edilmedi. Aynı kulvarda yer alan rakip gazeteler mahkeme kararları ile toplatılırken Türkiye, onları
üzüntü ile izledi.

TÜRKİYE YAZIYORSA, DOĞRUDUR

Enver Ören ve arkadaşları tarafından kurulan ve onurlu yayın yapmaya söz veren Türkiye Gazetesi, yazılı basında kuruluş gününden bu yana sahibi ve ilkeleri hiç değişmeyen tek günlük gazete olma unvanını da elinde bulunduruyor.
Bugüne kadar yapılan kültür hizmetleri ile birçok ev ve iş yerinin kütüphanesine hazineler hediye eden Türkiye Gazetesi'ne okurları hep güvendi, inandı. İhlas Haber Ajansı gibi güçlü bir kardeş kuruluş sayesinde dünyanın her yerine uzanıp haberleri doğru, ciddi ve en güzel bir şekilde sayfalarına taşıyan Türkiye Gazetesi, "Türkiye yazıyorsa doğrudur" inancını okurlarından hiç kaybettirmedi. Gündemi izleyen ve gündemi belirleyen Türkiye, 'Bizim için haber, yaşananlardır' anlayışının gereği, hep Türkiye için çalıştı, Türkiye için çalışmaya devam ediyor...

TİRAJ REKORU

Ülkemizin ismini taşımaktan gurur duyan ve bu haklı kıvancını yayın politikasına yansıtan Türkiye Gazetesi, geride bıraktığı yıllarda prensiplerinden asla taviz vermedi. O, hep doğrunun yanında "Huzur veren gazete" oldu. Yayın çizgisinde yalana, iftiraya, sansasyona, asparagasa asla yer vermedi. 1990 yılında bir rekora imza atan Türkiye, 1 milyon 424 bin 350 adetlik net satışı ile Türk basınında milyonun üzerinde satan ilk gazete oldu. 73 bin metre karelik modern binasında hizmet veren Türkiye, 12.824 nüshasının birinde bile bölücü ve yıkıcı yayında bulunmadı.

TGRT, BUGÜN 13 YAŞINDA

Türk halkını dürüst ve objektif yayıncılık anlayışıyla tanıştıran TGRT de, 13. yaşını büyük bir sevinçle kutluyor. Türkiye'nin televizyonu TGRT, tam 13 yıl önce bugün yayına başladı. Ve aradan geçen bu süre içinde yayıncılıkta başarıdan başarıya koştu. Her siyasi görüşe eşit mesafede duran, kişilik haklarına saygılı bir yayın anlayışı ile yoluna devam eden TGRT, 1998'de yeni ve güçlü imajı ile seyircisiyle kucaklaştı.

Özellikle habercilikteki doğru, hızlı, objektif ve güvenilir çizgisi ile bütün kitlelerin dikkatini çeken, programcılıkta ilklere imza atan TGRT, "Her şey reyting değildir" ilkesinden taviz vermedi. 29 Ekim 2004'de yayına giren TGRT Haber televizyonu ve 17 Aralık 2006'da Avrupa'da yayın hayatına başlayan TGRT EU ile gücüne güç katan TGRT, değerlerinden taviz vermeden, yarınlara da aynı çizgide ve aynı inançla hazırlanıyor.

Günün Önemli Haberleri