Türkiye değişimden geçiyor korkmamak lazım

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin milli ve kişi başına düşen gelirini arttırdığını ve dünyanın 10. büyük ekonomisi olmayı hedef...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin milli ve kişi başına düşen gelirini arttırdığını ve dünyanın 10. büyük ekonomisi olmayı hedeflediğini belirterek, "Türkiye değişim ve dönüşümden geçiyor korkmamak lazım" dedi.
Bakan Yılmaz, "Sivas’ın Renkleri Konak’ta Buluşuyor" etkinliği kapsamında Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir panele konuşma yaptı. Bakan Yılmaz, dünyadaki krize karşın Türkiye’ni aldığı önlemlerle krizden etkilenmediğini, ücretlerin düşürülmediğini, kamudan insan çıkarılmadığını belirterek, sağlıktan ekonomiye yapılanlar hakkında bilgiler verdi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Milli gelirini üç kat arttırmış durumda Türkiye. Kşii başına düşen geliri de artmış. Dünyanın 17’inci büyük ekonomisiyiz. 500 milyar dolarlık ihracat yapacağız, dünyanın onuncu büyük ekonomisi olacağız. Türkiye büyürken hiçbir şey küçülmez bunun içinde kalan. İzmir’de atmosfer iyiyse, baharsa başka sokağına kış gelmesi mümkün değildir. Dolayısıyla Türkiye büyürken illerimiz de büyüyor. Türkiye’de dünyanın içinde uluslararası bir toplumun parçası. Dünyadaki ekonomik krizlerden etkilenir. Kriz hala sürüyor. Etkileri azaltmak için ya yatırımlar azaltılıyor, ya ücretler düşürülüyor ya da kamudan çıkarılıyor. Biz de birçok sendikalar çalışma saatini nasıl düşürür, ücreti nasıl arttırız diye çalışma yürütüyor" diye konuştu.
Türkiye’nin yıllardan sonra ilk kez yatırım yapılabilir ülke seviyesine getirildiğini ve bir değişim ve dönüşümden geçtiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, değişim ve dönüşümden korkulmaması gerektiğini vurguladı. Bakan Yılmaz, "Korkmamak lazım. Değişmeyen tek şey değişimdir. Taşlar bile canlıdır. Taş ölmüştü derler. Taş dağılır, yokolur, o taşın ölümüdür. Kapadokya’da bir otel kayadan yapılmış. Taşlar ölmesin diye ilaçlanıyormuş. Taşların bile değiştiği ortamda sosyal ortamların değişmemesi mümkün değil. Statükoya direnmek ulaşmak istediğiniz mevziye ulaşmanızı geciktirir ama engelleyemez. İnsan en temel hakikattir. Zamanın ruhu ve rüzgarın yönü Türkiye’ye dönmüştür kesinlikle. Başbakan ABD’de idi. Tarih her zaman insanlara ve ülkelere fırsat sürmez. Bir ve beraber olursak 21. inci yüzyıl Türkiye’nin asrı olacaktır. Dünyadaki gidişatı tçok iyi okuyarak, daha çok yapmamız gereken şey var" şeklinde konuştu.
Bakan İsmet Yılmaz, Sivas Kongresi’nin şiarı olan ’Kuvay-i Milliye’yi ve İrade-i Miliye’yi amir kılmak esastır’ şiarının AK Parti Hükümeti’nin de yol göstericisi olduğunu kaydetti.
"İradeyi milliyeyi de hakim kılmak esastır. Sivas Kongresi’nin özü budur" diyen Yılmaz, Türkiye’nin yarınının dününden ve bugünden daha iyi olacağını söyledi. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Milletten vekaleti alanların bunu haketmesi lazım. Gece gündüz Leylayı görmek. İnsanın memleketini böyle sevmesi lazım. Biz bu milletten vekalet almış kimseler olarak günümüz dünümüzden aydınlık olsun. Türkiyenin bugünü dünden daha aydınlıktır."
Bakan Yılmaz’ın konuşmasının ardından Doç. Dr. Hasan Mert, Prof. Dr. Turan Gökçe, Prof. Dr. Metin Ekici, Doç. Dr. Abdullah Temizkan panelde konuşmalarını gerçekleştirdi.
Panele Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanısıra AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da hazır bulundu. Katılımın yoğun olduğu panelde konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve panelistlere plaket takdim edildi.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri