Türkiye artık hasta değil, usta adam!
Abone olAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye'ye geçmişte 'hasta adam' diyenlerin, şimdi 'usta adam' demeye başladığını söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Tanrıverdi, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik olarak son derece iyi durumda olduğunu ve dünyada imrenilerek bakılan bir ülke olduğunu ifade etti.
Avrupa'da yaşanan kriz dolayısıyla Yunanistan ve İtalya'nın çöktüğünü, bir çok ülkenin de büyük zorluklar yaşadığını ve IMF ile anlaşma yapmak zorunda kaldıklarına işaret eden Tanrıverdi, bu kriz ortamında Türkiye'nin ise kendi ayaklarının üzerinde durduruğunu söyledi.
Tanrıverdi, AK Parti iktidarı ile geçmişte 70 cente muhtaç bir Türkiye'den bugün eser kalmadığını, artık bugün IMF ile borç alma ilişkisini kesmiş bir Türkiye bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Türkiye'ye 'hasta adam' diyorlardı, şimdi 'usta adam' diyorlar. Elbette daha yapacağımız önemli işlerimiz var. Kim ne derse desin, biz yolumuza devam ediyoruz. Durmak yok hizmete devam diyoruz. Dört iktidar döneminde, dört bakan değişti, politikalar değişmedi. Bu, istikrar var demektir. Biz istikrardan yanayız. Bu istikrar, güçlü ekonomiyi meydana getirmiştir. Yardım alan değil, yardım eden konumuna geldik."
DEMOKRASİYLE SIFIR SORUN
Türkiye'nin bugün yaşadığı bir çok sorunun temelinde demokrasi sorunu yattığını belirten Tanrıverdi, bu sorunların çözümü için Türkiye'nin ileri demokrasi ile buluşmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
Tanrıverdi, Türkiye'nin demokrasi alanında da önemli adamlar attığını, ancak bunları yeterli görmediklerini ifade ederek, şunları söyledi:
"Türkiye'de artık, gizli bir şey kalmadı, her şey şeffaflaştı. Türkiye'nin uzlaşıyı yakalaması ve ileri demokrasi ile buluşması gerekiyor. Bugün etnik grupları, inanç gruplarıyla ilgili, ekonomiyle ilgili sorunlar ve terörden şikayet ediyorsak, bu kimi sorunların altında demokrasi açığı ya da boşluğunun olduğunu görüyoruz. Gerçek demokrasi ile sıfır soruna ulaşmış olacağız. İnşallah 2012 yılını aşmadan anayasa değişikliğini yapacağız."