Türkçenin dahileri Tuzlada

Abone ol

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları"na katılan dünya çocukları Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’ye misafir oldu.

Güzel Türkçemizi dünyada hak ettiği konuma getirmek, dilimizin daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak ve Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 6. sı düzenlenen ve büyük beğeni toplayan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları"na katılan dünya çocukları Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’ye misafir oldu.

110 ülkeden katılan dünya çocukları, şiir, hikâye, şarkı gibi dallarda yarışmış güzel Türkçeleri ile izleyen herkesi kendine hayran bırakmıştı.
Yarışma sonrasında Türkiye’de bir takım ziyaretlerde bulunan öğrenciler Olimpiyat’ın yorgunluğunu üzerinden attı.6 Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na katılan çocukların duraklarından biri de Tuzla Belediyesi oldu. Başkan Demirci, misafirlerini makamında ağırlarken, hepsiyle tek tek ilgilendi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde açılan okullarla gurur duyduğunu vurgulayan Demirci, "Sizlerle iftihar ediyoruz. Tüm Türkiye sizleri seviyor ve bağrına basıyor Türkçeye verdiğiniz önem ve bu gayret tüm insanlığın birleşme noktası olan dilin önemini birkere daha bize gösteriyor. Ülkelerinize bizlerden selam söyleyin. Bu büyük organizasyonda emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum." dedi. Başkan Demirci, ziyaretine gelen öğrencilere Tuzla Belediyesi’nin hatırası olması için birer hediye verdi.

Günün Önemli Haberleri