Turkcellden mobil imza

Abone ol

Turkcell, yasal olarak ıslak imzaya eş değer yeni servisi ''Turkcell Mobil İmza'' uygulamasını başlattı.

Uygulama Akbank, Garanti, İş Bankası, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Yapı Kredi Bankasının işbirliği ile öncelikle internet bankacılığı alanında kullanılacak.

Mobil imza, elektronik imza kanununda tarif edilen imzanın GSM SIM kartları kullanılarak atılmasını sağlayan bir servis olma özelliği taşıyor.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, mobil imzanın tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, servis ile Turkcell olarak ''dünyada bir ilke'' imza attıklarını ifade ederek, ''Bence burada Türkiye'nin 6 büyük kuruluşunun bir araya gelip dünyada bir ilki gerçekleştirmesini kutlamamız lazım'' dedi.

Turkcell'in GSM'de ilk büyük yatırımları yapan şirket olduğunu kaydeden Ciliv, kaliteye ve teknolojiye çok büyük yatırım yaptığını vurguladı.

Turkcell'deki görevine 5 hafta önce atandığını hatırlatan Ciliv, ''Yeni geldiğim için bir çok belgeye, forma imza atmak durumunda kaldım. Bu formların noter tasdiki yarım günüme ve 250 YTL'ye mal oldu. Maliyet ve hız açısından Turkcell Mobil İmza çok büyük avantaj sağlayacak'' şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri