Türkçe olimpiyatlara övgü

Abone ol

DYP lideri Ağar, ''5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları''na katılarak kısa bir konuşma yaptı.

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Yıllarca cihana hakim olan bir imparatorluğun bugünkü nesillerinin, güzel ve büyük Türkçemizi, dünyanın dört bir tarafında yeni bir imparatorluğun, ama bir barış, sevgi, dostluk ve hoşgörü güzelliği ile dört bir tarafa taşıyorlar'' dedi.

Mehmet Ağar, İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde yapılan ''5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları''na katılarak kısa bir konuşma yaptı. Ağar, dünyanın dört yanından gelen çocukların insanların gönül tellerini titrettiklerini ifade ederek, kendisinin çok duygulandığını söyledi. Ağar, misafir çocukların arkasında önemli değerler bulunduğunu, öğretmenlerin, inançlı ve şahsi çıkarlarını bir kenara atmış ideal sahibi insanlar olduğunu dile getirdi.

Bu öğretmenleri destekleyenlerin gönül zengini insanlar olduğunu belirten Ağar, şunları kaydetti: ''Ama bir şey daha var. Geçen sene söylediğim gibi, Fethullah Gülen Hoca Efendi var. Domaniç yaylasındaki 300 çadırın cihan imparatorluğuna gelişi gibi, Korucuk köyünden hayalleriyle inançlarıyla büyüyen bir çocuğun neler başarabildiğini, kendisiyle beraber yürüyen insanlarla neleri başarabildiğini gördük.

Bunu bugün hep birlikte yaşıyoruz. Adalet, hoşgörü içerisinde, yıllarca cihana hakim olan bir imparatorluğun bugünkü nesilleri, bu terbiye, bu öğreti içerisinde güzel ve büyük Türkçemizi, dünyanın dört bir tarafında yeni bir imparatorluğun, ama bir barış, sevgi, dostluk ve hoşgörü güzelliği ile dört bir tarafa taşıyorlar.''

Konuşmasının ardından salondan ayrılan Ağar, çıkışta gazetecilerin, ''Anavatan Partisi kongresinden haber aldınız mı?'' sorusu üzerine, ''Henüz bir haber almadım. Aldıktan sonra görüşeceğiz'' dedi.

Günün Önemli Haberleri