Türk Türkü hackler mi?

Abone ol

Sanal alemin 11 Eylül'ünü gerçekleştiren Türk'ü, FBI'da çalışan Türk ajan yakalamış

14 Ağustos 2005, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere 116 ülkenin sanal âlemde '11 Eylül'ü olarak tarihe geçti. İki hacker CNN, New York Times, ABD News gibi medya devlerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce şirketin bilgisayarlarına ulaşmış ve gönderdikleri virüsle sistemlerini çökertmişti.

Dünyanın en büyük sanal saldırılarından birine karşı 14 Ağustos 2005'te FBI ve Microsoft harekete geçti. Operasyon 12 gün sonra başarıyla tamamlandı. 'Hacker'lardan biri Faslı, diğeri Türk'tü. Adana'da Atilla Ekici'yi, Fas'ta Farid Essebar'ı yakalayıp adalete teslim eden FBI ajanı da Türk çıktı: Erkan Chase...

FBI'DA TÜRK AJAN
Türk 'hacker'ı yakalayan FBI ajanı Erkan Chase, New York'ta Binghamton Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği ve Sosyoloji bölümünde okurken aynı zamanda işletme eğitimi almış. New York'ta gözaltı memuru olarak başladığı polisliğe Narkotik ve Organize Suçlar birimlerinde dedektif olarak devam etmiş. Bu görevlerinin akabinde FBI tarafından özel ajan olarak istihdam edilmiş. FBI'ın New York ofisinde bankacılık ve beyaz yaka suçlarında görevlendirilmiş.

Kaynak:www.zaman.com.tr

Günün Önemli Haberleri