Türk Solu darbe istedi

Abone ol

Danıştay saldırısı sonrası gündeme gelen Türk Solu dergisi orduyu, darbe yapması için göreve çağırdı.

Danıştay'a düzenlenen saldırının tetikçisi Alparslan Arslan ve saldırının kilit ismi Muzaffer Tekin'in evinde ciltlenmiş sayıları bulunan Türksolu dergisinin sahibi Özgür Erdem, saldırıların AK Parti içindeki "Kürt- İslamcı' bir ekip tarafından tertip edildiğini iddia etti.

Başbakan'ın şu andaki tavrının hayra alamet olmadığını öne süren Erdem, "Cumhuriyet ve kurumlarıyla kavga ederek bir yere varılamayacağını Menderes'ten öğrenmesi gereken başbakan kendi idam fermanını yazmaktadır. Bu gidişle sonu ip olacaktır." ifadesini kullandı.

Erdem, ayrıca geçmişte açtıkları "Ordu Göreve" pankartının da arkasında olduklarını dile getirerek "Ordu müdahale etmesi gerekirse de müdahale etmelidir." dedi. “Ordu Göreve'' başlığını kapak yapan ve “Ordunun müdahalesi kaçınılmaz hale gelmiştir.'' ifadelerini kullanan Türksolu dergisinin sahibi Özgür Erdem, Danıştay'a düzenlenen saldırı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Erdem, Şemdinli saldırısından sonra Danıştay saldırısını Başbakanlık"taki "Kürt-İslamcı" danışman kadrosunun düzenlediğini ileri sürdü. Erdem "Bu kadronun başını Cüneyt Zapsu, Dengir Mir Mehmet Fırat ve Ömer Dinçer'den oluşan "Kürt-İslamcı" grup çekmektedir. Tertibe alet olan isimlerin başında İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu gelmektedir. Adalet Bakanı Cemil Çiçek de bu tertipçilerin destekçisidir." dedi. Erdem, "Danıştay tertibi, Cumhurbaşkanı Sezer, ordu komuta kademesi, Demirel ve Baykal'ı pasifize etmek için iktidar tarafından düzenlendi. Tertibin gerçek hedefi Ulusalcılar değildi. Ulusalcılar medyatik bir unsur olarak kullanıldı.” iddiasında bulundu.

Haber: Ufuk Köroğlu
Kaynak:

Günün Önemli Haberleri