Türk pilot silah çekti

Abone ol

Yunan basını Türk F-16 pilotunun, Yunan kurtarma ekiplerine silah çektiğini iddia ettiler.

Yunan televizyonları, bugün öğle saatlerinde bir Yunan F-16 savaş uçağı ile çarpışarak düşen Türk F-16 savaş uçağının atlayarak kurtulan pilotunun, Yunan kurtarma ekiplerine silah çektiğini iddia ettiler.

Akşam haber bültenlerinin hemen tamamını Ege'deki kazaya ayıran televizyonlar, Rodos adasının 35 mil güneyindeki çarpışmanın ardından düşen Türk uçağının pilotunun, Panama bandıralı bir ticaret gemisi tarafından kurtarıldığını ve “yardımcı olmak için” gemiye giden Yunan kurtarma ekipleriyle Türk pilot arasında gerginlik yaşandığını öne sürdüler.

Yunan Super Puma tipi helikopterin “Gas Century” adlı ticaret gemisine yaklaşarak personel indirdiğini ve Türk pilota “yardımcı olmayı” önerdiğini belirten televizyonlar, bu öneriyi geri çeviren Türk pilotun, ısrar edilmesi üzerine Yunan kurtarma ekibine silah çektiğini iddia ettiler.

Televizyonlar, Yunan helikopterinin, Türk helikopterlerinin bölgeye ulaşması üzerine olay yerinden ayrıldıklarını kaydettiler.

Yunan televizyonları, Türk uçaklarının “Atina FIR hattına uluslararası kuralları çiğneyerek girmeleri sonucu bölgede yaşanan gerginliğin”, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile iki ülke Genelkurmay Başkanlıkları arasında yapılan görüşmelerle giderildiğini de belirttiler.
Bazı televizyon yorumcuları, “Ankara ve Atina'nın olayı büyütmemek ve gerginliğe yol açmamak için büyük çaba harcadıkları” değerlendirmesinde de bulundular.

Bu arada bölgede devam eden arama-kurtarma çalışmalarında, aralarında bir kaskın da bulunduğu bazı enkaz parçalarına rastlandığını duyuran televizyonlar, Yunanlı pilotun ise henüz bulunamadığını kaydettiler.

Günün Önemli Haberleri