Türk mematikçi Bill Gates'e kafa tuttu!
Abone olBüyük sayılarla ilgili çalışmalar yürüten Samsunlu matematikçi Aydın Cerit, Bil Gates'e meydan okudu!
10 yılı aşkın bir süredir özellikle matematiksel sayılar üzerinde çalışmalar yürüten Aydın Cerit, yeni geliştirdiği ve "Kainatları Dolduran Sayılar" adını verdiği teorisiyle Microsoft'un kurucu Bill Gates'e yazılımlarına kafa tuttuğunu söyledi.
Büyük sayılar ile ilgili çalışmalar yaparak git gide hedeflerini büyüttüğünü söyleyen Samsunlu matematikçi Aydın Cerit, geliştirdiği KADOS teorisi hakkında açıklamalarda bulundu.
Cerit, "Ben sayılar üzerinde ortalama 10 yıldır çalışmalar yürütüyorum. Büyük sayılar geliştirmiştik. Buda hedeflerimi büyüttü. Araştırmalarım sonucu kainatın çapının 156 milyar ışık yılı olduğunu tespit ettim. 156 milyar ışık yılı hacimli bir küp düşündüm. O hacme ne kadar rakam sığabilirdi düşündüm. Yani bir santime 3 rakam sığabilir. Bu rakamları hesapladım bu ortalama 10 üstü 3 tane rakam sığdı. Buda 10 dotrigintilyon yapıyor. Tubitak sitesinden elde ettiğim adlandırmalarda 450 basamağa kadar adlandırıldığını gördüm ve 450 basamaklı bir üs oluşturdum. Bu da 114 senoktokatrilyon 17 senseptenkatragintrilyon diye devam eden 388 milyar 725 milyon 226 bin 999 şeklinde tüm rakamları belli bir üs tamamladım. Bunu onun kuvvetinde yazıp bir eksilttiğim zaman ortaya çıkan 9’ların sayısı da yine de 114 senoktokatrilyon oldu. Demek ki bu sayı bir kainatı doldurmayacağı gibi 10 üstü 320 kainatı dolduracak bir sayı oldu. Bu sayınında 2 bin 501 bir sağ komşusuna giderek bin 250 sayıdan asal olmayanı da eledim. Geriye 84 sayı kaldı. Bunların da yarısına yakınında asal sayılar çıkıyor. Sonun olarak hesaplamaların gereği kainatları dolduran sayıların anlamına da KADOS dedim. Yani KADOS'un anlamı “Kainatları Dolduran Sayılar” anlamını taşlıyor. Bilim adamlarının şu anda uğraştığı sayılar hanesi milyonlar civarındayken ben kainatları dolduracak sayılar üzerinde çalışıyorum. Benim bu çalışmalarım ileriye dönük güzel çalışmalara neden olabilir. Mesela savunma sanayinde ya da bilim dallarına kullanılabilir” dedi.