Türk kadını cinselliğe soğuk!

Abone ol

Cinsel Eğitim ve Tedavi Derneği Türk kadınının cinsellikteki en büyük sorununu açıkladı

Cinsel Eğitim ve Tedavi Derneği (CETAD) Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Cem İncesu, Türk toplumunda kadınların en yaygın cinsel sorununun "cinsel isteksizlik" olduğunu, buna karşın kadınların tedavi için en çok vajinismus sorunu için hekime başvurduğunu vurguladı.

İncesu, kadınlarda yüzde 27-33 oranında istek azlığı, yüzde 10-18 oranında uyarılma bozukluğu, yüzde 5-25 oranında orgazm bozukluğu ve yüzde 3-11 oranında da vajinismusun da aralarında bulunduğu cinsel ağrı şeklinde görülen işlev bozuklukları olduğunu söyledi.

Türkiye'de her 3 kadından 1'nin, en az 1 cinsel işlev bozukluğu yaşadığının da düşünüldüğünü anlatan İncesu, bir çok kadının birden fazla cinsel sorun yaşayabildiğini söyledi.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferruh Şimşek de erkeklerde sertleşme kaybının tüm erkek toplumunun yüzde 10'unda bulunduğunu, 45 yaşını geçen erkeklerin ise çoğunda bu sorunun görülebileceğini ifade ederek, 60 yaş üzeri erkeklerde yüzde 50 oranında sertleşme kaybı bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Şimşek, sertleşme kaybının önemli bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayarak, "Sertleşme kaybının Türkiye'de dünya geneline göre daha fazla görülmesinin nedeni, ağır sigara içicisi bir toplum olmamızdır" dedi.

Günün Önemli Haberleri