Türk jetleri Yunan uçağını çevirdi

Abone ol

Yunanistan'dan kalkan özel uçaklar Türk hava sahasında kayboldular. F-4 Fantom savaş uçakları havalandı.

Türk Hava sahasında hareketli saatler yaşandı. Yunanistan'dan kalkan özel bir jetin Türk hava sahasını ihlal etmesi üzerine silah yüklü F-4 Fantom savaş uçaklarıyla önleme yapıldı.

Özel uçak rotasını şaşırdı

Bir başka olayda ise, yine Yunanistan'dan kalkan bir özel uçağın, İzmir Bergama üzerinde telsiz ve radyo irtibatı kesildikten sonra rotasını şaşırması sonucu radardan da kaybolmasıyla büyük bir heyecan yarattı. Kaybolan uçağın, Bursa Yenişehir Havaalanı'na sorunsuz bir şekilde iniş yapmasıyla rahat bir nefes alındı.

Bursa'ya inen uçak İstanbul'a uçtu

Yunanistan'dan İstanbul'a gitmek üzere havalandıktan sonra, pilotun rotayı şaşırması ve yakıtın bitmesi sonucu dün gece Bursa Yenişehir Havaalanı'na inmek zorunda kaldığı belirtilen uçağın gerekli işlemlerin yapılmasının ardından havalandığı bildirildi.

Yenişehir Kaymakamı Yücel Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim uçağının pilotun rotayı şaşırması ve yakıtının bitmesi sonucu Yenişehir Havaalanı'na acil iniş yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Uçağa yakıt ikmali yapıldığını bildiren Yavuz, gerekli yasal prosedürlerin de tamamlanmasının ardından uçağın Sabiha Gökçen Havaalanı'na gitmek üzere saat 14.50'de havalandığını kaydetti.

Günün Önemli Haberleri