Türk gemisi alev alev!

Abone ol

Hırvatistan açıklarında dehşet.. Gemideki 31 mürettebatın tamamı Türk...

Hırvatistan Denizcilik Bakanlığının açıklamasında, "Und Adriyatik" adlı Türk şilebinden saat 05.00'te (TSİ 06.00) şilepte yangın başladığına ve Rovinj kentinin 13 deniz mili (24 kilometre) batısında Hırvatistan karasularıyla uluslararası sular arasındaki sınırda bulunduğuna dair alarm mesajı geldiği belirtildi.

Açıklamada, olay anında yakınlarda bulunan üç geminin, 22 kişilik mürettebat ve 9 yolcunun kurtarılması için şilebe yönlendirildiği, bir Yunan gemisiyle Venedik'e götürülen bu kişilerin iyi durumda oldukları kaydedildi.

MÜRETTEBAT VE ŞOFÖRLER KURTARILDI

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin, Hırvatistan açıklarında seyreden Un.Ro-Ro’ya ait "UND Adriyatik" isimli gemide çıkan yangının henüz söndürülemediğini, ancak gemide bulunan 22’si mürettebat 9’u şoför olmak üzere tüm 31 kişinin helikopterlerle İtalya’nın Trieste kentine nakledildiğini söyledi.

Dinçşahin, yaptığı açıklamada, toplam 197 TIR taşıyan gemide 180’in üzerinde Türk plakalı araç bulunduğunu bildirdi. İstanbul-Trieste seferini gerçekleştiren geminin arka kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını ve çıkan yangının hızla yayıldığını ifade eden Dinçşahin, Hırvatistan açıklarındaki gemiye Sahil Güvenlik birimleri tarafından müdahale edildiğini dile getirdi.

"UÇAK KORKUSU OLAN ŞOFÖRLER GEMİYLE YOLCULUK EDİYOR"

Yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini ancak geminin yan yatması dolayısıyla çalışmaların zorlukla yürütüldüğünü belirten Dinçşahin, “En büyük tesellimiz can kaybımızın olmamasıö dedi. Gemide tamamı Türk olmak üzere 22 mürettebat ve 9 şoför bulunduğunu kaydeden Dinçşahin, “Şoförlerimizin büyük bir çoğunluğu Trieste’ye uçak ile nakledilir. Genelde uçak korkusu olanlar gemi ile yolculuk ediyor. Gemide az sayıda şoför bulunması sevindiriciö diye konuştu. Dinçşahin, Türk mürettebat ve şoförlerin helikopterlerle Trieste’ye nakledildiklerini ve durumlarının iyi olduğunu söyledi.

GEMİDE YALNIZCA TEHLİKELİ MADDE YOKTU

Yangın söndürme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yangının çıkış nedeni hakkında daha ayrıntılı bilgilere ulaşılabileceğini ifade eden Dinçşahin, gemide yalnızca “tehlikeli maddelerö bulunduğuna ilişkin iddiaları ise yalanladı. Dinçşahin gemide gıdadan, oto yedek parçasına kadar Avrupa’ya ihraç edilen çok çeşitli Türk malları bulunduğunu, şu anda bir zarar tespiti yapmanın mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Günün Önemli Haberleri