Türk finans dünyasının FIRST LEYDİSİ

Abone ol

İngiltere'de yayınlanan The Observer gazetesi, Güler Sabancı ile röportaj yaptı. İşte o söyleşi:

İngiltere'de yayımlanan pazar gazetelerinden The Observer'a konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, batıdaki önyargının aksine Türkiye'de kadının pek çok ülkenin tersine saygın bir yere
sahip olduğunu söyledi.

Sabancı'dan "Türk Finans Dünyasının First Leydisi'' diye söz eden gazete, Güler Sabancı'yı sadece zenginliği ve özgür ruhuyla değil, sanata yaptığı yardım ve yatırımlarla ''yaratmaya bile cesaret edilemeyecek bir roman kahramanına'' benzetti.

51 yaşındaki Güler Sabancı'nın Türkiye'nin en güçlü kadını konumunda bulunduğunu kaydeden gazete, Güler Sabancı'nın konumunu kolay bulmadığını, ancak Türkiye'de kadının bulunduğu saygın yerden övgüyle söz ettiğini bildirdi.

Röportajda amcası Sakıp Sabancı tarafından nasıl yetiştirildiğini anlatan Güler Sabancı, işe yardımcı personel olarak başladığını, ilk işinin alım bölümünde form doldurmak olduğunu belirtti. Şirket içinde adım adım yükseldiğini belirten Sabancı, ''zaman zaman bana kuşkuyla bakıldığı, (başarabilecek mi) sorularının sorulduğu oldu. Ama ben hep başardım'' dedi.

Güler Sabancı'nın yönetime gelmesinden sonra da benzeri kuşkuların yaşandığını kaydeden Observer, ancak onun yönetiminde şirketin kazancının arttığı, faaliyet alanının genişlediği ve eleman sayısının üçte bir oranında
yükseldiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin gelecek 10 yılıyla ilgili konuşurken, Avrupa ile ilişkileri düşenmeden bir vizyon ortaya koymanın imkansız olduğuna dikkat çeken Sabancı, söz konusu süre içinde Türkiye'nin son derece çekici bir pazar haline geleceğini vurguladı. Bu 10 yıl içinde Türkiye'nin de AB'nin üyesi olup olmamak konusundaki karar hakkını kullanacağını belirten Sabancı, ''10 yıl içinde Avrupa'nın ne olacağı da belli değil'' hatırlatmasında bulundu.

Observer, Sabancı ailesinin Türk kültürü, tarihi ve sosyal hayatına yaptığı yatırımlara da dikkat çekti. ''Ülkem bana zenginlik verdi, bunun karşılığını ödemek zorundayım'' diyen Sabancı'nın, ''iki şapkam var. Biri iş diğeri sosyal sorumluluklarımı temsil ediyor. İyi insan olmanın değerine inanıyorum'' şeklinde sözlerine yer verdi.

Günün Önemli Haberleri