Türk bayrakları Doğu Kudüs'te

Abone ol

Şeyh Cerrah mahallesindeki gösterilere Gazze baskını damgasını vurdu. Göstericiler Türk bayraklarıyla İsrail'i protesto etti.

Doğu Kudüs'ün sorunlu Şeyh Cerrah mahallesinde evleri yıkılan ve evlerinden atılan Filistinlilere destek vermek ve İsrail işgaline karşı durmak amacıyla her hafta düzenli olarak yapılan protesto gösterilerine, bu hafta İsrail'in Gazze'ye yardım gemilerine saldırısı da konu oldu.

İsrailli eylemcilerin çoğunlukta olduğu gösteride Türk bayrakları da dikkati çekti. Gösteride ''İşgale Son'' ve ''Gazze'ye Özgürlük'' pankartları taşıyan ve sloganlar atanlar, bir korsan bayrağı da taşıyarak Binyamin Netenyahu hükümetine gemi saldırısıyla ilgili mesaj gönderdi.

Göstericiler arasında Türk bayrağına sarınarak tepkisini ortaya koyan İsrailli eylemci Dani Felsteiner, İsrail'in gemiye müdahalesini uluslararası hukuka aykırı bulduğunu, hayatını kaybeden Türk vatandaşları ve aileleriyle dayanışma için gösteriye katıldığını belirtti. Felsteiner her iki ülkedeki karşılıklı bayrak yakma eylemlerine de karşı olduğunu söyledi. İsrailli eylemci, kendisine tepki gösterenler bulunduğunu belirterek gösteriden ayrıldı.

58 yaşındaki İsrailli Tsilli Goldenberg de gemi saldırısında hayatını kaybeden Türk vatandaşları için üzüntülerini dile getirdi. Goldenberg işgale karşı olduğunu ve 1967'den bu yana bu tür gösterilere katılıp tepkisini ortaya koyduğunu belirtti.

Şeyh Cerrah'taki evlerinden ayrılmak zorunda kalan Filistinlilerin de katıldığı gösteride bir kaç aşırı dinci Yahudi de İsrail bayrağına sarınarak yolun karşısından barış göstericilerine tepki gösterdi.

İki grup arasında çok sayıda sınır polisi yer aldı.


Günün Önemli Haberleri