Turizmde umutlar artıyor

Abone ol

Turizmde hava sıcaklığı ile birlikte turist sayısı artarken, beklentiler yükseliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, 2006'nın ilk dört ayında Türkiye'ye gelen İngiliz ve İrlandalı turist sayısında artış oldu.

Bakanlık yetkilileri, İngiliz ve İrlandalı turist sayısındaki bu artışın yıl sonuna kadar çoğalarak devam etmesinin beklendiğini belirterek, 2006 yılı tanıtım çalışmalarının sonuç vermeye başladığını kaydettiler.

2006 yılı başından itibaren gerek Türkiye, gerekse dünyada yaşanan durgunluktan etkilenen uluslararası turizm sektörünün, Nisan ayındaki gelişmeler ile yıl sonu için olumlu işaretler verdiğini ifade eden yetkililer, ''Ülkemizi ziyaret eden turist sayısı Nisan ayında yüzde 1,78 arttı. Ayrıca, kişi başı harcamada bir tırmanış gözlemlendi. Bu durum, sektörün yıl sonu beklentilerini artırdı'' diye konuştular.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 73 ülkede yürüttüğü ve 2006 yılının ilk günlerinden itibaren başlattığı reklam kampanyalarının İngiltere'de de büyük ilgi gördüğünü bildiren yetkililer, taksilerde reklam uygulamasının Londra'da Mart ayında ''Ayın en başarılı kampanyası'' ödülünü aldığını hatırlattılar.

Bakanlık yetkilileri, yılın ilk dört aylık bölümünde Avrupa pazarında yaşanan durgunluğun yerini artışa bırakacağını müjdeleyen göstergeler olduğunu ifade ederek, başta İngiltere, İrlanda, Polonya, ABD ile Uzakdoğu olmak üzere, turist sayısındaki artışa paralel olarak, Avrupa'nın diğer önemli pazarlarında da rezervasyonların her geçen gün arttığını vurguladılar.

Günün Önemli Haberleri