Turizmde 2006 korkusu!

Abone ol

Alman turizm acenteleri Türkiye'de meydana gelen kuş gribi ve karikatür krizinin, turizmi baltaladığını söylediler

Alman turizm acenteleri Türkiye'de meydana gelen kuş gribi, karikatürlere verilen tepkiler gibi sorunların yanı sıra 2006 Dünya Futbol Şampiyonası'nın Almanya'da yapılacak olmasının, Türkiye turizmini etkileyeceği endişesini taşıyor.

Kuş gribi, karikatür krizi ve 2006 Dünya Futbol Şampiyonası'nın Almanya'da yapılacak olması, Türkiye'ye turist gönderen Almanya'daki turizm acentelerini endişelendiriyor.

Almanya'da faaliyet gösteren Palas Seyahat Acentesi'nin Sahibi Erol Diril, açıklamasında, "Alman müşterilerimizden kuş gribi ve karikatür olayından sonra rezervasyonlarını iptal edenler oldu. Bu olaylardan sonra Türkiye'nin turizminin ne olacağı konusunda soru işaretleri olmaya başladı. Bir de buna Almanya'daki 2006 Dünya Kupası Şampiyonası eklenince, dış ülkelerden Almanya'ya turist akınının olacağını düşünüyorum" dedi.

Şentürk Seyahat Acentesi'nin sahibi Muharrem Şentürk ise, "Karikatür krizinin Türkiye'nin turizmine zararı dokunacağını sanmıyorum, çünkü bu krizi biz yaratmadık. Krizi Avrupa ülkeleri yarattı. Eğer bu krizi biz yaratsaydık, o zaman suçlu duruma düşebilirdik" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri