Türbanlı adaylara Kılıçdaroğlu sürprizi

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu, türbanlı milletvekili tartışmasına Meclis'e başını açarak giren Nesrin Ünal örneğini vererek katıldı.

İNTERNETHABER.COM- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in türbanlı vekile yeşil ışık yakan sözleri kamuoyunda bir tartışma başlattı. Ancak bir gün sonra aynı Tekin partisinin kesinlikle türbanlı aday göstermeyeceklerini söyledi.

Tekin Genel Kurul'da AK Parti'den türbanlı vekil olmasına karışmayacaklarını söylese de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, farklı düşünüyor. Ekonomi gazetecileriyle buluşan Kılıçdaroğlu, Meclis tüzüğünü hatılatarak türbanlı vekile soğuk baktıkları mesajını verdi.

Kılıçdaroğlu 1999 yılında Antalya'dan seçilen ve TBMM'ye başını açarak giren Nesrin Ünal örneğini verdi.

BURADA KURALLAR BELLİDİR

Gazetecilerin "Gürsel Bey’in 'türbanlı vekile yeşil ışık yakan' açıklamalarını gördünüz mü? Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi:

“Gürsel Bey’in ne dediğini bilmiyorum ama size görüşümü söyleyeyim. Meclis’te giyilecek kıyafet şartları bellidir. Ben kravatsız genel kurula giremem. Ya da jeans’le. Milletvekili olan hanımefendiler pantolonla gelemezler. Burada kurallar bellidir. Dışarıda kimin nasıl giyindiği kendisini ilgilendirir. Hatırlayın MHP’den bir dönem milletvekilliği yapan Nesrin Hanım’ı. (21. dönem MHP milletvekili Nesrin Ünal.ms) Kendisi dışarıda örtülü bir hanımefendiydi. Ama Meclis’e geldiğinde başını açıyordu. Meclis’in kurallarına uyuyordu. Nesrin Hanım’ın tavrı önemli bir örnektir.”

Günün Önemli Haberleri