Türbanın eli kulağında mı?

Abone ol

Yasaları jet hızıyla onaylamakla eleştirilen Gül, bu kez anayasa değişikliğini 5 gündür masasında bekletiyor.

Türbanla ilgili AKP ve MHP arasındaki mutabakat kapsamında bulunan YÖK Kanunu’nun ek 17’nci maddesiyle ilgili belirsizlik sürerken, Gül’ün süresi de 26 Şubat’ta dolacak.

Gül'ün 12 Şubat Salı gününden bu yana özellikle sivil toplum örgütleriyle yoğun biçimde görüştüğü de biliniyor. Hafta sonunu İstanbul'da geçirecek olan Gül'ün, burada da sivil toplum örgütlerinin nabzını yoklamaya devam etmesi bekleniyor. Gül'ün toplumun çesitli kesimlerinin temsilcileriyle yaptığı görüşmeler ise genelde resmi programına yansıtılmıyor.


"HERKESİ KUCAKLARIM"

Gül’ün, gerek üniversite ve yargıdan gelen sert eleştiriler ve tepkiler, gerekse de “kanunları jet hızıyla onaylıyor” eleştirileri nedeniyle türban teklifini bekletmeyi tercih ettiği kaydediliyor. Kulislerde ise, seçildikten sonra Meclis’teki and içme töreninde bütün vatandaşları kucaklayacağını belirterek “tarafsızlığımı titizlikle koruyacağım ve devlet organlarının uyumlu çalışmasını sağlamak için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim” diyen Gül’ün, göreve geldiğinden bu yana en zor tercihle karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekiliyor. Ancak yapılan yorumlar Gül’ün, türban teklifini onaylamama ihtimalinin olmadığına işaret ediyor.


ATMACA GİBİ BEKLİYORLAR

Gül’ün kararını bekleyen partiler arasında CHP ve DSP de bulunuyor. Her iki parti de Gül’ün anayasa değişikliğini onaylamasının ardından Anayasa Mahkemesi’ne başvurma hazırlıkları yapıyor. CHP ve DSP’nin başvurusunun ardından ise türbanla ilgili son sözü Anayasa Mahkemesi söyleyecek.

Günün Önemli Haberleri