Türban İSTİSMARI yok!

Abone ol

AK Partili Şahin: "Türkiye'de başörtüsü değil 'başörtü sorunu' bir sorundur" dedi

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, ''Türkiye'de başörtüsü değil, 'başörtüsü sorunu' bir sorundur'' dedi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin ''kadın-erkek el ele tam demokrasi'' için yola çıkmış bir parti olduğunu ifade etti.

''İnsan hak ve özgürlükleri bağlamında, kadının giyim tercihini sorgulayan, kısıtlayıcı ve sınırlayıcı her türlü ayrımcığı reddetmekteyiz'' diyen Şahin, kadının giyim tercihine yönelik bu sorun ve yasağın,''Türkiye'nin vicdanını kanatan bir sorun ve halkın vicdanını derinden yaralayan bir yasak'' olduğu görüşünü belirtti.

Şahin, şunları kaydetti: ''Hiçbir vicdan sahibi, anayasal güvence altındaki demokratik hakların kullanılmasının yasaklanmasından yana olamaz. Bilgi çağında bilgi edinme hakkı, eğitim hakkı kimseden esirgenemez. Türkiye'de başörtüsü değil, 'başörtüsü sorunu' bir sorundur. Tek boyutlu bir mesele değildir. Bir yanı eğitim hakkıdır, bir yanı kadın hakları kapsamındadır, bir yanı inanç özgürlüğüdür. Bu 'Vatandaşların bir kısmı demokrasiden, özgürlükten, hukuktan yararlanamaz' demek düpedüz bir ayrımcılıktır.''

Sadece iktidar değil muhalefetin de sorunu

Sorunun bugün ne kadar iktidarı ilgilendiriyorsa muhalefeti de aynı ölçüde ilgilendirdiğini bildiren Şahin, ''Bu meseleyi bir istismar aracı olarak görmek, hiçbir ahlaki ölçüye, hiçbir insaf ölçüsüne sığmaz. Hiç kimse vatandaşların bir kısmının gözyaşları üzerinde siyaset yapamaz. Hiç kimse vatandaşların bir kısmının vatandaşlık haklarından mahrum bırakılmasını savunamaz'' dedi.

Günün Önemli Haberleri