Tüm kenti zehirleyen işadamı

Abone ol

Bizzat Bakan açıkladı:Variller koskoca kentin zehirlenmesini göze alacak kadar paragöz bir ünlü işadamının.


Bizzat Bakan açıkladı: Tuzla'da gömülü çıkan zehir varilleri 50 bin dolar vermemek içinkoskoca kentin zehirlenmesini göze alacak kadar paragöz bir ünlü işadamının.
Çevre Bakanı Pepe, Tuzla’daki tehlikeli varillerin, Türkiye’deki ciddi sanayicilerden birisine ait olduğunu söyledi. Pepe “50 bin, 100 bin dolar vermemek için koskoca bir kentin zehirlenmesini göze alacak kadar paragöz, açgözlü bir adam” dedi.
Çevre Bakanı Osman Pepe, Tuzla’da varillerin kime ait olduğuna ilişkin bilgi vermedi. Ancak ellerinde kesine yakın bilgiler bulunduğunu söyleyen Pepe, “Zannediyorum çok uzun olmayan bir süre içinde sizin karşınızda, ‘Ali midir, Veli midir?’ açıklaması yapılır” diye konuştu.
Bakan Pepe, bu işi gerçekleştirenlerin, gecenin bir yarısında Karadeniz’in sularına yabancı ya da yerli tehlikeli atık varilleri bırakanlardan, bir ülkenin insanlarına karşı soykırım yapanlardan hiçbir farkı bulunmadığını söyledi.

Olayla ilgili bazı fabrikalar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Çevre Bakanı gelecek haftadan itibaren atıkların kaldırılmasıyla ilgili işlemlere başlanacağını açıkladı. Osman Pepe, ardından civardaki insanların tedirginliklerini gidermek için sağlık taraması yapılacağını yineledi

Günün Önemli Haberleri