TÜBİTAK şoku başkan niye gözaltında?
Abone olTÜBİTAK başkanlığından istifa eden Prof. Dr. Yücel Altunbaşak şok bir operasyonla gözaltına alındı. Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'a yöneltilen suçlama ne?
TÜBİTAK başkanlığından istifa eden Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile 2 kişi, terörle mücadele ekiplerince (TEM) gözaltına alındı. Geçen Cuma günü 4 yıldır görev yaptığı TÜBİTAK başkanlığından istifa eden Profesör Yücel Altunbaşak "görevini kötüyü kullanmakla" suçlanıyor.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın gözaltına alınmasıyla başlayan soruşturma kapsamında, cuma günü görevinden ayrılan eski TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ile Osman K. ve Eren Y. gözaltına aldı. Sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilen 3 kişinin ifadelerinin alınmasına başlandı.
TÜBİTAK'TAN KİMLER GÖZALTINDA?
Gözaltına alınan zanlılardan Osman K.'nin Altunbaşak'ın eski özel kalem müdürü olduğu, Eren Y.'nin ise TÜBİTAK bünyesindeki Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptığı öğrenildi. İsmi öğrenilemeyen bir kişinin ise yurt dışına kaçtığı bildirildi.
Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Palaz, kuruma "sahte diplomalı personelin işe alındığı" iddialarına yönelik soruşturma kapsamında bir süre önce tutuklanmıştı
RİCAYLA İSTİFA ETMİŞTİ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, geçtiğimiz cuma günü katıldığı bir televizyon programında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'ın karşılıklı mutabakatla görevinden ayrıldığını duyurmuştu.
GÖZALTINA ALINAN YÜCEL ALTUNBAŞAK KİMDİR?
Silikon Vadisi’nde üç sene çalıştıktan sonra akademiye geçen Prof. Dr. Altunbaşak, 1999 yılında, Georgia Institute of Technology’de (GATECH) yardımcı doçent olarak işe başladı. 10 sene GATECH’de görev yapan Altunbaşak, bir yandan da endüstri ile çok yakın bir çalışma yürüttü. Uydu ve kablo TV şirketlerine MPEG video sıkıştırıcı cihazı üreten bir firma, Prof. Dr. Altunbaşak’ın geliştirdiği ürün prototipini lisanslayarak başarılı bir şekilde satışına başladı. 2003-2006 yaz aylarında Sabancı Üniversitesi’nin Network Öğretim Üyesi kadrosunda çalıştı. 2006 yılında Vestel ile çalışmaya başlayan Altunbaşak, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde, LCD TV’ler için TÜSİAD Jüri Özel Ödülüne layık görülen “Pixellence” markalı görüntü işleme projesinin başlatılmasına öncülük etmiş ve bu projeyi geliştiren takıma liderlik yaptı.
Alanının en prestijli dergilerinde editörlük ve mesleki örgütlerde başkanlık yapan Altunbaşak’ın çok sayıda akademik onur, ödül ve taltifleri bulunuyor.