TSK'yı bitirmeye çalışan 3. güç!

Abone ol

12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'ndan Kafes sanıklarına: TSK'yı değil, suç işleyenleri yargılıyoruz.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün “Kafes Eylem Planı” davasının ikinci duruşması görüldü. Emekli Koramiral Öğütçü, TSK’yı yıpratmaya çalışan bir güç olduğunu ileri sürerek, “İhraç edilmiş subaylar ile içeride muhbirleri olan bir karargâh olduğuna inanıyorum” dedi

Duruşmaya, “Ergenekon silahlı terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak gayrimüslimlere yönelik Kafes operasyonu eylem planını hayata geçirmek üzere faaliyet yürüttükleri” iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklardan Albay Mücahit Erakyol, Albay Levent Gülmen ve Yarbay Halil Özsaraç ile tutuksuz sanıklar Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü ile Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar katıldı.

Hakkındaki iddiaları “düzmece” olarak niletlendiren Öğütçü, özetle şöyle ifade verdi:

TSK'YI YIPRATMAYA ÇALIŞAN 3. GÜÇ

PSİKOLOJİK HARP: Devlete 40 yıl hizmet ettim. 40 yıl hizmet ettikten sonra imzasız, sahte imzalı ihbar mektupları, düzmece CD’ler ile üstümüze atılan kuru iftiraları temizlemek için buradayım. TSK mensuplarına yönelik psikolojik harp yürütülüyor. Ergenekon gibi bazı davaları yönlendiren üçüncü bir güç olduğuna inanıyorum. Bu güç TSK’ya her türlü çamuru atmak ve yıpratmaktan çekinmeyen organize bir ekibin eseri. TSK içerisindeki köstebekler aracılığıyla seneryolarını uygulamaya koymaktalar. Bu üçüncü gücün çok iyi organize olan, yurt dışında irtibatı olan, TSK’dan ihraç edilmiş subaylar ile onların içerideki muhbirleri olan bir karargah olduğuna inanıyorum

TERÖRİZE EDİYOR: Örgütlü bir tertiple karşı karşıyayız. Özellikle emniyet içinde örgütlenmiş. Telefonları dinliyor, kendilerine destek vermeye gönüllü doğrudan etkilediği medya gücüyle toplumu terörize ediyor. Emniyet Genel Müdür eski Yardımcısı Emin Aslan savunmasında ‘Emniyet içinde varlığına inandığım malum grubun beni gözden düşürmek için operasyon yaptığına inanıyorum’ diyor.

DARBE YANLISI YOK: Bu güç bazı mihrakların amacı doğrultusunda hareket ediyor. TSK’da darbe yanlısı biri bulunmamasına rağmen, sözde darbe planları tartışılıyor. Bu üçüncü güç kendinden olmayan subayları tasfiye etmeye devam ediyor. ‘Ergenekon örgütü üyeliği’ ile suçlanıyorum. Bunu kabul etmem mümkün değil.

KARALAMA KAMPANYASI:. Görevdeyken bu konularda askeri savcılığa 9 soruşturma talimatı verdim. Mektupla SAT Grup Komutanlığı’nda olay çıkarmakla tehdit edildim. Terfi etme ihtimalim çok güçlü iken bu planı hazırlamam için çıldırmış olmam lazım. İhbar mektuplarıyla ilgili araştırma yaptım. Emir subayımı sivil giydirerek bu maillerin atıldığı adreslere gönderdim. Tespitlerimize göre buralar batakhane olarak değerlendirilebilecek yerler.

NASIL ÖLDÜRÜRÜM?: (Rahmi Koç Müzesi’nde sergilenen ve patlayıcı bulunan denizaltı ile ilgili ihbar mektubuna değiniken) Kuzey Deniz Saha Komutanlığım süresince 3 bin 100 kişilik deniz izcisi oluşturdum. Ben bu çocukları nasıl öldürebilirim?

KIZIMIN ARKADAŞI ERMENİ: Savcı Öz bize mektup göndererek patlayıcı maddeye ilişkin soruşturma olup olmadığını sordu. Tertip olduğunu anladım. Azınlıklara karşı olan gizli örgütün danışma kurulu başkanıymışım. Kızımın en yakın arkadaşı Ermeni vatandaşımızdır.

ERUYGUR’LA TOPLANTI YAPMADIK: Sağdıç da ifadesinde Şener Eruygur’un Eylül 2008’de düşmesi sonucu beyin kanaması geçirdikten sonra eşi ve korumasıyla Deniz Eğitim Komutanlığı’na geldiğini, personelinin bunu kendisine rapor ettiğini söyledi. Sağdıç, Eruygur’la toplantı yaptığı iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Günün Önemli Haberleri