TRTye asker sorgusu

Abone ol

Başbakan'ın protestosuna "haber değildir" diyen TRT'ye CHP'li vekil öyle bir soru sordu ki...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, çiftçi Kemal Öncel ile Mersin’de aralarında geçen ve tüm ulusal medya kuruluşlarının haber yaptığı "Lan", "Terbiyesiz" Hadi ananı da al git buradan" şeklindeki konuşmaları "haber değeri yok" diye niteleyen TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney' için CHP Iğdır Milletvekili Yücel Artantaş, Devlet Bakanı Beşir Atalay tarafından cevanlanması için soru önergesi verdi.

Bakan Atalay'ın yazılı olarak çevaplanmasını istediği önergede TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney'in askerlik yapıp yapmadığını sordu. Önergede, Güney konusunda son günlerde gündeme gelen bazı iddiaların kamuoyunda rahatsızlık yarattığını belirten Artantaş, Güney'in eğer askerlik yapmadıysa, ilgili sağlık kurulu raporunu hangi kurumdan aldığını sordu.


Önergede Bakan Atalay tarafından cevaplanması istenilen hususlar şöyle:

TRT kurumu Ali Güney'in Genel Müdür Vekilliği döneminde Erguvan adlı şirkete toplam kaç YTL'lik iş yaptırmıştır. Bu yapımlar hangileridir? Ve Erguvan aldı yapım şirketine bölüm başına ne kadar ödenmiştir.

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, kurum dışında yaptırılacak olan diziler ve diğer yapımlar için özel şirketlere, iş yapılmadan %75 oranında avans ödeyebilmek için Yönetim Kurulundan yetki istemiş midir? Bu talebin sonucu ne olmuştur? Sayın Güney'in bu avansı istemekteki amacı nedir?


Sayın Genel Müdür Vekili kuruma ait özel aracı, özel amaçlarla kullanmış mı dır? Sosyal İşler ve İç Hizmetler Dairesi'nde bir üst düzey görevli, Genel Müdür Vekili'nin oğlunun kuruma ait araçla Bolu'ya Üniversiteye kaydını yaptırmak üzeregidişini eleştirdiği için görevden almış mıdır?

Günün Önemli Haberleri