TRT, geçmişin bedelini ödüyor

Abone ol

TRT'nin son zamanlarda yaşadığı ekonomik çıkmazı Tuna Serim, kalemine aldı. Serim, bu ekonomik sıkıntıların nedenini çok eskilere dayandırdı. İşte TRT'deki krizin nedeni:

TRT'nin personelinin parasını dahi ödeyemeyecek duruma gelmisinin sorumlusu kimler? Bu soruya Tuna Serim, "Tuna'nın gözüyle" isimli köşesinde yanıt verdi.

TRT parasız kaldı, personelinin ikramiyelerini ödeyemiyor, gelecek ayın maaşlarının ne olacağı belli değil. Aslında perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Eski Genel Müdür Yücel Yener zamanında savrulan trilyonlar yüzünden devlet, TRT hakkı olan elektrik faturası yüzdelerini indirdi, ama harcamalar azalmadı... Yeni genel müdür de elinde binlerce eleman olduğu halde çareyi dışarıya iş verip, büyük paralar harcamakta buldu. Futbol Federasyonu'na anlamsız maçları yayınlamak için trilyonlar, Alaturka Yarışması'na ödenen milyonlarca dolar, Rally Turnuvası'na ayrılan yine milyonlarca dolar... TRT üst düzey yönetiminin çoğu dışarıdan, yapımlar dışarıdan, hatta haber programlar bile dışarıdan... Ve kanal içeriye para ödeyemiyor...

YAZI:Tuna SERİM

Günün Önemli Haberleri