TRT, boşu boşuna zarar etti

Abone ol

TRT, yaz sezonunda yeni bir dizi çekti. Dizinin adı "Kale İçi". Fakat dizinin yayınlanma günü ve saati, TRT'deki yayın planlamasının bozukluğunu gözler önüne serdi...

Ali Atıf Bir, "TRT hoyratça yok ediliyor.." isimli yazısında TRT'de çekilen ve yanlış düzenlemeler yapılan bir diziden bahsetti..

Yazı: Ali Atıf Bir
Kaynak:
www.hurriyetim.com.tr

‘Kale İçi’ diye bir dizi ismi duydunuz mu? Duymadınız.. Ne güzel! TRT’de yaz döneminde başlayan tek dizi. Ve sizin bu dizinin başladığından haberiniz yok. Belki uygun bir saatte olsa, kanallar arasında uyuşuk uyuşuk gezerken takılacaksınız, ama o da mümkün değil.

TRT’nin dahi yayın plancıları bu diziyi cumartesi günleri saat 19.00’a koymuşlar. Yaz sezonunda! Cumartesi cumartesi saat 19.00’da yeni bir dizi.. Hangi akla hizmet? TRT ratinglere üye, ama hálá programcılarının ‘grid’ denilen analizden haberi yok.

‘Kale İçi’, büyük emeklerle çekilmiş. Her bölümü 90 milyara mal olmuş, yaklaşık yüzde 60’ı reklam karşılığı ‘takas’ usulüyle çekildiği için zor şartlar altında 13 bölümü yedi ayda çekilebilmiş.

‘Kale İçi’nde Ankaralı oyuncular var. Dizi, gecekondu bölgesindeki yaşamı resmediyor. Dizide olaylar Ankara’da, Ulus’un Kaleiçi Mahallesi’ndeki sokaklarda, sur diplerinde, eski Ankara evlerinde geçiyor. Yoğun olarak insan ilişkileri ele alınıyor.

Aşk var, intikam var, gözyaşı var. Bir de dizide neredeyse her erkeğin iki kadını var. Dizi Ankara’da geçince iki kadın ‘standart’ diye düşünüyor insan.

‘Kale İçi’, Türkiye’yi Ankara’nın tarihi dokusuyla tanıştırma açısından çok önemli bir dizi. Dizi bir tarafta aşırı para kazanma hırsı, diğer tarafta da sarsılmayan komşuluk ve dostluk ilişkilerini vurgulayarak biraz da piyasa ekonomisi eleştirisi yapıyor.

TRT böyle bir diziyi duyurmayıp, yazın ortasında cumartesi günü saat 19.00’da yayınlayıp, sonra da parasızlıktan şikayet ediyor.

Yazık.. Çok yazık..

TRT elden gidiyor. TRT’yi birileri hoyratça yok ediyor. TRT sahipsiz..

Vah benim TRT’me vah..
Günün Önemli Haberleri