Trazbzonsporda transfer rekoru

Abone ol

Trabzonspor, yaptığı transferlerle lig şampiyonu olamadı ama yaptığı transferlerle transfer şampiyonu oldu.

Turkcell Süper Ligi'nde her sezon şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor, 2003-2004 sezonundan bu yana oyuncu sirkülasyonu yaşayan kulüpler arasında ilk sırada yer alarak bir rekora imza attı.

1984 yılından bu yana şampiyonluk hasreti yaşayan Trabzonspor, yaptığı transferlerle lig şampiyonu olamadı ama son dönemlerde yaptığı transferlerle transfer şampiyonu oldu. Bordo-mavili kulüp, 2003-2004 sezonundan bu yana 30 isme imza attırırken, 29 ismi gönderdi. 6 oyuncusunu kiralık, bir oyuncusunu ise kadro dışı bıraktı.
Bordo-mavili takımda 50 üzerinde oyuncu forma giyerken, Atay Aktuğ ve Nuri Albayrak dönemlerinde 7 kez teknik adam değişikliği yaşandı. Ziya Doğan, 2 kez takımın başına getirilirken, bu dönemde Şenol Güneş, Ziya Doğan, İhsan Derelioğlu, Orhan Çıkrıkçı, Vahid Halilhodziç ve Lazaroni takımın başında görev yapan isimler oldu.

2003-2004 sezonundaki kadrodan 2006-2007 sezona 4 isim kaldı. Takım kaptanı Hüseyin Çimşir, Gökdeniz Karadeniz, Hasan Üçüncü ve İbrahim Yattara, takımda kalmayı başardı. Bordo-mavili kulüp ayrıca zaman zaman sıkıntı yaşayan oyuncuları Tayfun Cora, Erdinç Yavuz ve kaleci Hasan Sönmez'i kiralık olarak başka kulüplere verdi.
Atay Aktuğ ve Nuri Albayrak'ın başkanlık yaptığı dönemlerde Trabzonspor biri Türk statüsünde oynamak üzere 12 yabancı oyuncu ile sözleşme imzaladı. Atay Aktuğ, Bernd Thjis, Jefferson, Fabiano Eller, Tomas Jun, Szymkowiak ve yeniden Trabzonspor'a dönen Lee Yong ile sözleşme imzaladı.

Günün Önemli Haberleri