Trafikte yeni dönem başlıyor
Abone olBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yayımladığı, ’Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’ genelge ile trafikte yeni dönem başlıyor
Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yayımladığı ’Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’nın Edirne’den başladığını söyledi.
Ceylan, "Bu eylem planı kapsamında 2013 yılı hız kontrolü, emniyet kemeri ve motosiklette kask kullanımı üzerinde duracağız. Her ekibimizin günde 8 saat seyir halinde ve gece radar uygulaması olacak" dedi.
Trafikte yeni dönemde neler değişecek?
Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, yeni dönemde ceza ve denetimlerin daha sıkı hale geleceğini bildirirken eylem planı hakkında bilgiler verdi. Bu kapsamda 2013 yılında hız kontrolü, Emniyet kemeri ve motosiklette kask kullanımı konularına ağırlık vereceklerini söyleyen Ceylan, şöyle konuştu:
"Bu eylem planı kapsamında 2013 yılı hız kontrolü, emniyet kemeri ve motosiklette kask kullanımı bu konular üzerinde duracağız. Bu eylem planıyla mesela hızdan kaynaklı kazaların azaltılması, sabit noktalarda hız yapmayı tespit edilen araçların durdurulması şeklinde yapılan denetlemelerin yanında, seyir halinde ve hız yaptığı tespit edilen araçların durdurulmaksızın aracın tescil plakasına ceza yazılmak suretiyle yapılan denetimlere ağırlık verilecektir. Yani geçen sene yapılan denetimlerin göre, 2013 yılına göre yüzde 10 arttırarak devam edeceğiz. 24 saat esasına göre yapılacak denetimlerimiz sadece il merkezinde değil ilçelerimizi kaplayacak şekilde planlandı."
GECE, GÜNDÜZ RADAR OLACAK
Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, yeni eylem planı kapsamında sabit radar uygulamasının ötesine geçileceğini belirterek, aralıksız radar denetimi yapacaklarını vurgularken, şöyle konuştu:
"Her ekibimizin 1 günde 8 saat radar uygulaması gerekiyor. Radar uygulaması seyir halindeyken yapabilecek kapasitemiz var. Denetim seyir halinde yapılacak ve dolayısıyla adreslere gönderilecek. Emniyet kemeri denetimleri Nisan ayından sonra yoğun yapılacak. Emniyet kemeri takmayan sürücü ve yolcunun tespit halinde, aracın durdurulmaması halinde cezanın tescil plakasına gönderilmesi olarak yapacağız. Araç içindeki güvenlik ekipmanlarının trafik kazalarında yaralanmayı ciddi oranda azaltmaktadır. Koltuktaki 1 yolcunun 100 kilometre hızla giderken bir kaza anında 60 ton ağırlığında karşı tarafın tamponuna baskı yaptığı tespit edilmiştir. Bu tür kazalardan iç kanama sürücü ve aracın içindeki kişilerin hayatını kaybedebilir. Bunun için emniyet kemeri bizim için çok önemlidir. Diğer bir konu motosikletlerde kask kullanımını desteklenmesine ağırlık veriyoruz. Motosikletli tescilsiz sürücü belgesi olmadığı tespit edilen sürücülere de aynı şekilde cezalarımız devam edecek."
KEMER TOKASI YASAK
Sürücülerin emniyet kemeri yerine sadece tokasını takarak araçların sesli uyarılarını kestiğini belirten Ceylan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bunu sanayide yapıyor, halka satıyorlar. Bazen bizim ekiplerimizde de var. Onların hepsini yasakladım. Kendi korumalarımda kemer takıyorlar, eğer şehirlerarası yolculuğa çıkacaksam ben de arka koltukta oturduğuma rağmen emniyet kemerimi takıyorum. Bütün personelimiz emniyet ekiplerimiz bundan sonra kemer takacak. Eğer takmazlarsa, gerekli işlemleri yapacağız. Vatandaşa da bu alışkanlığı getirmek zorundayız. Mesela aile çocuğu ile biniyor, kucağına alıyor öne geçiyor hatta şoför yanına oturuyor en ufak kazada çocuğu ezebilirler, bunlara dikkat etmeliyiz. Bu stratejik planı uygulayacağız. 10 yıllık bir plan 2022 yılına kadar devam edeceğiz."
"DUR, ALTINA ’STOP’ YAZILACAK"
Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, önceki gün Bulgaristan Kırcaali Bölge Emniyet Müdürlüğü ziyaret ettiğini, orada meslektaşlarının kendisinden Türkiye’deki ’Dur’ levhalarına İngilizce olarak ‘Stop’ yazılmasını rica ettiklerini söyledi. ’Dur’ kelimesinin yanında ‘Stop’ yazılarının da ekleneceğini ifade eden Ceylan, uluslararası kelimeleri de levhalara ekleyeceklerini söyledi.