Töre cinayetine ağır hapis

Abone ol

Bakire olmadığı gerekçesiyle öldürülen Yasemin Ç. davasına devam edildi

Bakire olmadığı gerekçesiyle evlendiği kişi tarafından ailesinin evine geri gönderilen Yasemin Ç'yi öldüren kardeşi Gökhan Ç. ile azmettirici olduğu iddia edilen baba Hayati Ç'nin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde, ''töre saiki ile birini kasten öldürme ve öldürmeye azmettirme'' suçundan görülen davanın bugünkü duruşmasına, sanık Gökhan Ç. ile tutuksuz yargılanan baba Hayati Ç. ve avukatı katıldı. Duruşmada, geçen celse tanıklıklarına karar verilen 3 kişi dinlenildi.

Tanık Selami Lord, olaydan bir gün önce Hayati Ç'nin kendisine, kızı Yasemin'in bakire olmadığı gerekçesiyle evlendiği kişinin ailesi tarafından halasının evine bırakıldığını anlattığını ve bu konuda konuştuklarını söyledi. Daha sonra Yasemin'i halasının evinden aldıklarını ve Hayati Ç'nin evinde konuştuklarını belirten Lord, Yasemin'in her şeyi anlatması üzerine Hayati Ç'nin, kızından birkaç gün evden dışarı çıkmamasını istediğini ve hiçbir sert tepki vermediğini anlattı. Diğer tanık Hamdi Gökçay da Yasemin Ç'nin bakire olmadığı gerekçesiyle halasının evine bırakıldığını öğrendikten sonra baba Hayati Ç'ye konuyu anlattığını, daha sonra ise İbrahim Laloğlu, Selami Lord ve Hayati Ç'nin Yasemin Ç'yi halasının evinden almak için yanlarından ayrıldığını söyledi.

Gökçay, olaya ilişkin bütün bildiklerinin bundan ibaret olduğunu kaydetti. Tanık İbrahim Laloğlu ise Hayati Ç'nin akrabası ve iş arkadaşı olduğunu, olay günü sabah saatlerinde Hayati Ç'nin iş yerinde bulunduğunu, öğle saatlerine doğru da Gökhan Ç'nin, kardeşi Yasemin Ç'yi vurduğunu öğrendiklerini ifade etti. Mahkeme Başkanı İbrahim Kozan, dava dosyasının incelenerek, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet savcısına verilmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

-İSTENEN CEZALAR-

Bakire olmadığı gerekçesiyle öldürülen Yasemin Ç'nin ağabeyi ve babası hakkında ''töre saiki ile cinayet'' işledikleri iddiasıyla müebbet hapis cezası isteniyor. İddianamede, Hayati Ç'nin, oğlu Gökhan Ç'ye ''Git kızı getir, namusunu temizle. Şayet sende cesaret yoksa ben vuracağım'' diyerek azmettirdiği, oğlu Gökhan Ç'ye silah verdikten sonra evden ayrıldığı belirtiliyor.

İddianamede, ''Öldürüleceğini konuşmalardan anlayan kardeşi Yasemin'i kaçmaya çalışırken yakalayan Gökhan Ç. kafasına üç kurşun sıkmıştır. Ağabey Ç., olay yerinden kaçarken de 3-4 kez havaya ateş etmiştir'' denildi. Kız kardeşini öldüren Gökhan Ç. ve olayı azmettiren baba Hayati Ç'nin, Türk Ceza Kanunu'nun 82/1. maddesinde yer alan ''Töre saiki ile birini kasten öldürme ve öldürmeye azmettirme'' suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını isteniyor. Sanıklara ayrıca, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefetten bir yıldan, üç yıla kadar hapis cezası da verilmesi talep ediliyor.

Günün Önemli Haberleri