Torbalısporda Adnan Özbağcı gitti

Abone ol

Tarihinde ilk kez katıldığı ekstra Play-Off'ta elenen Torbalıspor yeni sezona hazırlanıyor.

Kulüp Başkanı Hamit Karasu yeni sezon, tesis, transfer çalışmaları ve şike davası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Takımda iskelet kadroyu koruyacaklarını ifade eden Karasu Teknik Direktör Adnan Özbağcı ile yollarının ayrıldığını açıkladı.

Torbalıspor geçtiğimiz sezon başı anlaşmaya vardığı ve 31 Mayıs itibari ile sözleşmesi sona eren Teknik Direktör Adnan Özbağcı ile yeni sezonda çalışmama kararı aldı.

Teknik direktör arayışlarına giren Torbalıspor, sözleşmesi sona eren bazı futbolcularla sözleşme yenilemek için masaya oturma, bazı futbolcularla da yollarını ayırma kararı aldı. Sezon bitiminden bu yana açıklama yapması beklenen Torbalıspor Kulüp Başkanı Hamit Karasu dün bir açıklama yaparak "Hedef şampiyonluk, buna ulaşmak için çaba sarf
edeceğiz" dedi.

"YÜREĞİNİ ORTAYA KOYACAK FUTBOLCULAR ALACAĞIZ"

 Torbalıspor'un tarihinde ilk kez şampiyonluğa oynadığını söyleyen Hamit Karasu "Torbalıspor her sezon düşmemek için top oynuyordu. Bu yıl şampiyonluğa oynayan bir takım oldu. 3 ligde mücadele eden 55 takım arasında en az bütçeye sahip takımlar arasında yer almamıza rağmen önemli başarılara imza attık.

Ancak yine de tam olarak başarılı değiliz. Çünkü bizimle birlikte 3. lige çıkan Tavşanlı Linyitspor başarılı futbolu ile sürekli yükseldi ve şu anda Bank Asya 1. Lige adını yazdırdı. Alacağımız karakterli, yüreğini ortaya koyup mücadele edecek futbolcularla bu yıl da şampiyonluğa oynayacağız" şeklinde konuştu.

"GEÇMİŞ DÖNEMİN 600 BİN LİRA BORCUNU ÖDEDİK"

Takımın başarılı olabilmesi için gelire ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren Kulüp Başkanı Karasu, kulübün geçmiş dönemlere ait 600 bin lira borcunu ödediklerini söyledi. Geçmişe dönük borçları ödemeye devam ediyoruz diyen Karasu "Geçtiğimiz gün kulüp binasının eskiye dönük elektrik borcu olan 36,5 bin lirayı ödedik. 2000 - 2001 yılından alacağı olanlar geliyor, paralarını ödüyoruz. Bugüne kadar ödediğimiz rakam toplamda 600 bin lira oldu.

2007 yılından 17 bin lira alacağı olduğunu iddia eden eski futbolcumuz Ulaş Aynur, parasını tahsil etmek için bizi icraya vermiş. Geçmiş dönemlere ait para kayıtlarına bakıyoruz ama Ulaş'a ödeme yapıldığını gösteren hiçbir evrak bulamadık. Eski yöneticilerden Ulaş'a para verildiğini bilen varsa bize yardımcı olsun" dedi.

YENİ TESİSLER YAPILACAK

Yeni sezonda Torbalı Belediyesi'nin desteğinin devam edeceğini açıklayan Karasu "Takıma kalıcı gelirler sağlamak ve yeni tesis kurmak için çaba sarf ediyoruz. Torbalı Belediyesi bize tesis konusunda yardımcı olacak. Şu an tesisin kurulacağı tesis için yer bakıyoruz. Torbalı 7 Eylül Stadı'nın belediyeye devredilmesi gündemde, eğer bu gerçekleşirse stadyum için harcama yapmak zorunda kalmayacağız. Geçen yıl stadın bakımı için 100 bin lira harcadık.

Bu yıl harcama yapmama kararı aldık. Yetkililerin stadyum konusunda gerekeni yapmasını istiyoruz" dedi. Karasu, kendilerine destek olan gerçek Torbalıspor taraftarlarına ve Belediye Başkanı İsmail Uygur'a da teşekkür etti.

"GELECEK SEZONDA İDDAA'YA GİRECEĞİZ"

Torbalıspor - Mustafa Kemalpaşaspor maçında şike yapıldığı gerekçesi ile yapılan soruşturmada Torbalıspor'un aklandığını dile getiren Karasu "Şike olayları ile ilgili dava başlayacak. Savcı Torbalıspor'un ismini dosyaya mağdur olarak yazdırdı. Bize haksızlık yapıldığını her fırsatta dile getirmiştik. Yapılan soruşturmada bu kanıtlandı. Bu sene İddaa'da yer almak için dilekçe ile başvuracağız. İddaa'dan gelecek gelir bizim için çok önemli" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri