Toprakı zaman aşımı kurtardı

Abone ol

Toprakbank'ın eski sahibi Halis Toprak'ın yargılandığı davada savcı zaman aşımı istedi

Toprakbank'ın eski sahibi Halis Toprak'ın yargılandığı bir davada daha savcı zaman aşımı süresinin dolduğunu belirterek, davanın ortadan kaldırılmasını talep etti.

Halis Toprak ile birlikte dört kişinin daha, 'Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet etmek' suçundan yargılandığı davada Savcı Atilla Ayvacı esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

İstanbul 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı, sanıklar hakkında öngörülen cezanın üst sınırı dikkate alındığında eski Türk Ceza Kanunu'nun 102'nci maddesinde belirtilen zaman aşımı süresinin dolduğunu ifade etti.

Savcı Ayvacı, davanın bu nedenle ortadan kaldırılmasını talep etti. Dava, müdahil Sermaye Piyasası Kurulu avukatına beyanda bulunması için süre verilerek ertelendi.

İddianamede, sanıklar hakkında 'Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet etmek' suçundan üç yıla kadar hapis cezası isteniyor.

TMSF tarafından el konulan Toprakbank ile ilgili olarak Toprak hakkında zimmet suçundan açılan, ancak daha sonra 'dolandırıcılık' olarak vasıflandırılan ana dava dosyası da zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılmıştı.

Günün Önemli Haberleri