Toplu tecavüz bilmecesi

Abone ol

60 kişinin tecavüzüne uğradığını söyleyen 12 yaşındaki H.S. ifade değiştirdi.

Antalya'da hırsızlık yaparken yakalanan ve ardından yapılan sorgulama sırasında tecavüze uğradığını söyleyen 12 yaşındaki H.S. mahkemede ifade değiştirdi. H.S dün Antalya'nın Varsak beldesinde hırsızlık yaparken yakalanmış, jandarmaya verdiği ifadede 60 kişinin tecavüzüne uğradığını söylemişti.

Bugün hakim karşısına çıkarılan küçük kız, bu kişilerin kendisine tecavüz etmediğini, kendisinin gönüllü olarak ilişkiye girdiğini söyledi. Küçük kıza tecavüz ettiği gerekçesi ile gözaltına alınan 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soysa Hizmetler yurdunda kalmak istemeyen H.S. ailesine teslim edildi. Bu arada H.S nüfusta 12 ancak gerçekte 16 yaşında olduğunu iddia etti.

Tecavüz suçlaması ile yakalanan 6 kişi ve mağdur olan H.S, bugün mahkemeye sevk edildi. Tecavüz suçlaması ile yakalanan şahıslardan bazıları H.S ile kendi isteğiyle birlikte olduklarını söyledi. Bunun üzerine gözaltına alınan 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yaşının küçük ve ailesinin ekonomik durumunun iye olmamasından dolayı H.S'nin Sosyal Hizmetlere verilip korunması gerektiği belirtildi. Ancak H.S'nin ailesinin yanında kalmak istediğini bildirmesi üzerine mahkeme bu yönde karar verdi.

Duruşmadan sonra tecavüz suçlaması ile tutuklu bulunan sanıklar serbest kalırken, H.S, jandarma tarafından ailesine teslim edildi. H.S, adliye çıkışında anne ve babasına sarılarak gözyaşı döktü.

Günün Önemli Haberleri