Topbaş: CHP tapularını inanmayın

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''tapu dağıtacağım'' diyenler olduğunu belirterek, ''Siz onlara bakmayın, bunlar çözülecek'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''tapu dağıtacağım'' diyenler olduğunu belirterek, ''Siz onlara bakmayın, bunlar çözülecek'' dedi.

Topbaş, Sultanbeyli'deki yatırımların toplu açılışı nedeniyle düzenlenen törende, İstanbul'a 5 yılda 25 milyar TL yatırım yaptıklarını ifade ederek, ''İstanbul yatırıma doymuyor. Biz de hizmet yapmaya doymuyoruz. Bunları İstanbullularla yaptık'' diye konuştu.

Sultanbeyli'ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Topbaş, ilçenin bir meydana kavuşturulduğunu, şehir parkı yapıldığını, belediye binasının yenilendiğini, kültür merkezi yapıldığını, aydınlatma ve yol çalışmaları yaptıklarını anlattı.

Topbaş, ''5 yılda ilçeye yapılan yatırımların toplamı 355.5 milyon TL. Bugün açılışı yapılacak yatırım ve hizmetlerin bedeli 42 milyon 598 bin 616 TL, biten, devam eden ve planlanan yatırımların bedeli de 227 milyon 360 bin 151 TL'' dedi.

Sultanbeyli'ye metro getirileceğini de belirten Topbaş, Üsküdar-Ümraniye-Altunizade-Çekmeköy metro hattının ihalesinin bu yıl içinde yapılacağını, bu hattı Çekmeköy'den Yenidoğan ve Sultanbeyli'ye, ardından da Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar uzatacaklarını kaydetti.

Bir diğer metro hattının da Kadıköy-Ümraniye-Sancaktepe üzerinden Sultanbeyli'ye geleceğini anlatan Topbaş, bu projelere kimsenin hayallerinin yetmeyeceğini söyledi.

Topbaş, kurak geçen 2 yılın ardından barajların bir yılda dolacağına kimsenin inanmadığını, bugün doluluk oranlarının yüzde 90'a yaklaştığını belirterek, ''Öyle aheste aheste yağıyor ki barajlar doldu. Bizim mühendisler şaşırıyor. Hamd olsun Allah bu bereketi verdi, bütün canlıları, bitkileri kurtardı'' şeklinde konuştu.

Kendisine, ''barajlar dolduğunda su fiyatlarının indirileceği'' sözünün hatırlatıldığına da işaret eden Topbaş, ''Ben, (İSKİ'nin yatırım yapma ihtiyacı kalmadığında, barajlar da dolduğunda su fiyatları düşer) dedim. Şimdi İSKİ'nin yatırıma ihtiyacı var. Şu anda su fiyatları 2004 öncesini geçmedi'' diye konuştu.

Topbaş, geçmişte Sultanbeyli'yi küçümseyenlerin, ''varoş'' diyenlerin, bugün burayı merkez ilçelerle mukayese etmelerini arzu ettiğini, bu yapıldığı takdirde farkın ortaya çıkacağını söyledi.

Seçim sürecinde ''tapu dağıtacağım'' diyenler olduğuna işaret eden Topbaş, ''Siz onlara bakmayın, bunlar çözülecek'' diye konuştu.

Topbaş, konuşmasının ardından İlçe Belediye Başkanı Alaattin Ersoy, İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural ve çocuklarla kurdele keserek, hizmet ve yatırımların toplu açılışını yaptı.

Açılış töreninde Topbaş'a çocuklar tarafından çiçek sunuldu.

Bu arada vatandaşlar tarafından ''tapuların'' sorulması üzerine Topbaş, korkuya dayalı siyaset yapanlar olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''(Bunlar gelirler, TOKİ'yi, KİPTAŞ'ı getirirler, 2B derler, binalarınızı yıkar, sizi gönderirler) diyenler var. Ne ahlak ya. Siyaset yapıyorsunuz günah değil mi? Nasıl iftira atarsınız, nasıl yanlış yalan söylersiniz? Bunlara sakın inanmayın. Bunlar bunu hüner edinmişler. Burada kimseyi mağdur etmeyiz. Asla kimseye yanlışlık yapmayız. Bizi başkalarıyla karıştırmasınlar. Böyle bir şey yok. Sakın kimseye inanmayın. Ne Başbakanımız böyle bir şeye müsaade eder ne de biz.''


Günün Önemli Haberleri