Topbaş araç başına 100 YTL istedi

Abone ol

Otopark bedeli tartışmalarına değinen Kadir Topbaş, soruna toptan bir çözüm önerdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) düzenlediği basın toplantısında 2006-2007 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle trafikte alınan önlemlerin sonucuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

OTOPARK BEDELİ

Topbaş, Yeni Belediye Gelirleri Kanunu Tasarısı'nda belediyelerin otopark bedeli olarak her taşıt için saatte 2, günlük de 7 YTL alınmasını öngören düzenlemeyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, kenti kullanan herkesin o kente karşı sorumluluklarını da yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Topbaş, bir gazetecinin ''Getirilen düzenleme ile araç sahiplerinden ayda 200 YTL park ücreti talep edilecek. Bunu vatandaş verebilecek mi?'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Yasa taslağının içeriğini bilmiyorum ama yıllık bir parklanma bedeli şeklinde bir düzenleme olabilir. Taşıt vergisine giydirilmiş olarak alınabilir. Bu olduğu takdirde artık her park alanında park ücreti ödemek yerine, defaten bir defa ödeyip, o yerlerdeki parklanmaların disipline edilmesi daha doğru. Park alanlarını belirleyelim. Benim düşüncem, İstanbul'da her araçtan yılda bir kez 100 YTL alınırsa, kapalı otoparklar dışında açık alanlardaki parklanmalardan hiç bedel almaya gerek kalmadan sistemi oturtabiliriz. Böylece İstanbul'un trafiğini de rahatlatabiliriz.''

Günün Önemli Haberleri