Tolon'un şifreli dosyası TÜBİTAK'ta!

Abone ol

Arama paporunda olmayan ama iddianamede adı geçen o şifreli dosyayı TÜBİTAK açacak.

Ergenekon mahkemesi emekli Org. Tolon’dan ele geçirildiği iddia edilen 43 No’lu CD içerisindeki “C11not” başlıklı şifreli yazının TÜBİTAK’a gönderilerek açılmasını kararlaştırdı. Karar, Tolon’un avukatının isteğiyle alındı

İkinci “Ergenekon” davasının önceki gün görülen duruşmasında, mahkeme heyeti önemli bir karar verdi. Davanın tutuksuz sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon’da bulunduğu iddia edilen 43 No’lu CD içerisindeki “C11not” yazılı şifreli dosyanın bir CD’ye aktarıldıktan sonra TÜBİTAK’a gönderilerek, şifreli bu dosyanın açılması istendi. Verilen kararın ardından “C11not” yazılı dosyanın içeriği de merak edilmeye başlandı.

Hurşit Tolon’un avukatı İlkay Sezer mahkemenin verdiği karar ilişkin talebin kendilerinden geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu CD Hurşit Tolon’un oğlu Tolga Tolon’un şahsi konutunda, yokluğunda ve kapısı çilingir marifetiyle açtırılarak yapılan hukuka aykırı arama neticesinde elde edildiği ileri sürülen düzmece bir CD. İddianamenin 156, 159 ve 160’ıncı klasörlerinde de Tolga Tolon’un evinde, bu isimde olan ve Hurşit Tolon’a ait olduğu ileri sürülen CD’lerin bulunduğu ileri sürülüyor. Biz arama raporlarına baktık ve ’C11not’ adından bir şifreli dosyadan bahsedilmediğini gördük. Peki iddianameye bu CD’yi kim yerleştirdi ve CD’nin içinde ne var? Hep birlikte göreceğiz.”

Günün Önemli Haberleri