TOKİye tenekeli eylem geliyor

Abone ol

TOKİ'nin Ankara'da meclis çalışanları için yaptığı konutlarda oturan gazeteci, polis ve meclis çalışanları eyleme hazırlanıyor.

H.Kübra KOCAOĞLU
İNTERNETHABER


ANKARA- TOKİ, Ankara Gölbaşı'nda TBMM personeli için yaptığı toplu konutların çilesi bitmiyor. Sesini duyuramayan konut sahibi polis, meclis çalışanları ve gazeteciler teneke çalarak sorunlarını dile getirecekler..

TBMM personeli, parlamento muhabirleri ile TGS üyesi gazetecilerin de aldığı TOKİ Örencik konutları geçen ay teslim edilmeye başlandı. Ancak konutlara taşınanlar şokla karşı karşıya kaldılar.

TENCEREYLE SU ISITIYORLAR

Kışın gelmesiyle birlikte doğalgaz, su, elektrik sorunları çekilmez bir çileye dönüştü. Yağmurların başlamasıyla birlikte yollar adeta çamur deryasına döndü. Konutlarda ise Kasım ayı gelmesine rağman hala doğalgaz yok. Doğalgaz bulunmadığı için konutlarda oturanlar ısıtıcıyla ısınıyorlar, banyo içinse eskiden kalma yöntemleri kullanarak tencereyle su ısıtmak zorunda kalıyorlar.

Konutlardaki elektrik ve su sorunu da hala devam ediyor. Su hala şebeke suyu değil, tankerlerle su taşınıyor. Şantiye devam ettiği için elektrik sık sık gidip geliyor. Konutların olduğu bölge hala şantiye görünümünde ve bu yüzden de bir türlü açılışı yapılamıyor.

TOKİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

TOKİ yakın zaman da konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, 2 bin 843 konuttan oluşan Örencik konutlarında asfaltlama çalışmaları devam ederken, Başkent Doğalgaz tarafından testi tamamlanan bloklara doğal gaz verilmeye başlandığını duyurmuştu. TEDAŞ’ın konut alanına yapılan trafoları devralmasıyla birlikte de 10 Kasım Salı gününe kadar elektrik abonelikleri, ASKİ ile varılan mutabakat çerçevesinde de 9 Kasım Pazartesi gününe kadar su abonelikleri başlatılacağının da haberini vermişti.

TENEKELİ EYLEM

TOKİ'den ev alarak ev hayalini gerçekleştiren meclis çalışanları ve gazeteciler artık birçok sorunla boğuşmaktan bıkmış durumda. Çareyi eylem yapmakta bulan konut sahiplerinin 22 Kasım Pazar günü teneke çalarak seslerini duyurmaya çalışacakları öğrenildi.


Günün Önemli Haberleri