Tiyatroculara dizi şoku

Abone ol

Tiyatro sanatçıları dizilerde rol alamayacak. Onlarca dizide oynayan sanatçıların yerini kimler alacak?

Danıştay tarafından yürürlüğü durdurulan Devlet Tiyatrosu yönergesi 25 Mart'tan itibaren kalkıyor. Böylece tiyatro sanatçıları dizilerde rol alamayacak. DT Genel Müdür Vekili Mine Acar, "Arkadaşlarımızın mağdur olmaması için bir formül bulacağız" dedi

SUMRU YAVRUCUK (Yabancı Damat): Kaliteli yapımlarda oynamak bir zevktir oyuncu için. Tiyatrocular gerçekten kaliteyi yükseltmiştir. 24 yıldan beri İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusuyum. Eğer tercihte bulunmam istenirse, dışarıda çalışmaya ve Sumru Yavrucuk olarak tiyatro yapmaya tabii ki devam edeceğim. Çünkü sanata ket vurulamaz, sanatçıya da!
ERDAL BEŞİKÇİOĞLU (Köprü): Bu durum bana pek inandırıcı gelmiyor. Kimler oynacak? O yüzden oturup bir bakmak, görüşmek, neyin ne olduğunu bilmek lazım. Üstelik sanata maddi manevi destek vermesi gereken devletin köklü bir kurumunun bunu yapması doğru değil diye düşünüyorum.
MAHİR GÜNŞİRAY (Sağır Oda): Televizyon dizilerinde ya da sinemada Devlet Tiyatrosu'nun nitelikli oyuncularının var olması kültürel ve sanatsal anlada zenginlik getiriyor. Televizyonda gördükleri sanatçıyı tiyatroda da görmek için gelen sayısı çok fazla. Zaten buna seyirciler de tepki gösterecektir.

YAPIMCILAR NE DİYOR?
Mankenlere gün doğar

FARUK TURGUT: Gold Film Sahibi
Tiyatro sanatçıları dizide de oyunculuklarını icra ediyorlar. Başka bir şey yapmıyorlar. Böyle bir şeyi cidden dayatırlarsa biz gerçekten zor durumda kalırız. O zaman işte mankenlere gün doğar. Biz de mecburen mankenleri oynatırız.

OSMAN SINAV: Sinegraf Yapım
Onlar sonuçta önce sanatçı, sonra memurlar. Sanatçı kimlikleri dizilerde oynamalarını da gerektirir. Manken ya da oyuncu olmayan insanları oynattığımız zaman da 'Oyuncu olmayanları oynatıyorlar' diyorlar. Bence sorun temelde Devlet Tiyatrosu'nda. Devlet tiyatrosu bu karardan dolayı daha verimli hale gelmez.

FATİH AKSOY: Medyapım ortağı
Ben bu kararı doğru buluyorum. Eğer oradan maaş alıyorlarsa o işin gereğini yerine getirecekler. Yapımcıları çok etkileyeceğini sanmıyorum. Bazı oyuncular diyecek biz Devlet Tiyatrosu'nda kalmaya karar veriyoruz. Bazıları da nasılsa iş bulurum diyecek ve istifa edecek. n İLKNUR GÜLMEZ

Günün Önemli Haberleri