'Tip 2 diyabet' hastası Hanks, her rolü kabul etmeyecek

Abone ol

57. Londra Film Festivali'nin açılışı için Londra'da bulunan ve yakınlarda 'Tip 2 diyabet' tanısı konulan ünlü sinema oyuncusu Tom Hanks, "bundan böyle çok fazla kilo almasını gerektiren rolleri artık kabul edemeyeceğini" söyledi.

'Tip 2 diyabet' tanısı konan ünlü sinema oyuncusu Tom Hanks, bugün Londra'da yaptığı açıklamada "çok fazla kilo almasını gerektiren rolleri artık kabul edemeyeceğini" söyledi.

İki Oscar ödüllü Hanks, Castaway (Yeni Hayat) ve A League Of Their Own (Kızlar Sahada) gibi filmlerde, sık sık, çok miktarda kilo almasını gerektiren roller üstlenmişti.

Hanks, BBC'ye yaptığı açıklamada artık bu tür rollerin "genç erkek oyuncuların işi olduğunu" söyledi. Rol icabı kilo almış çeşitli oyuncularla, bu konuda konuştuğunu anlatan Hanks, bu tür bedensel değişimin insanın dizlerinde ve omuzlarında önemli sorunlar yarattğını ve kimsenin bir daha bu işe kalkışmak istemediğini söyledi.

Tom Hanks, "Ben 57 yaşındayım. Bundan sonra her rolü kabul edebileceğimi ya da tatile gidip 15 kilo almaya çalışacağımı sanmıyorum." dedi.

Tom Hanks, bu akşam açılışı yapılan 57. Londra Film Festivali dolayısıyla Londra'da.

Festival, Hanks'in başrolünü oynadığı ve Somali açıklarında yaşanmış bir deniz korsanlığı olayına dayanan Captain Phillips (Kaptan Phillips) filmiyle açılıyor.

'Diyabet artık hayatımın bir parçası'

Tom Hanks, hafta başında Amerikan televizyonundaki bir şovda, kendisine 'Tip 2 diyabet' tanısı konduğunu açıklamış ve bir süredir hastalığın belirtilerini gösterdiğini anlatmıştı.

Hanks, kontrole gittiği doktorun doktorun kendisine, "36 yaşından beri başına dert olan şu kan şekeri ölçümlerin var ya, tebrikler! Artık Tip 2 diyabete terfi ettin genç adam!" dediğini aktardı.

Philadelphia ve Forrest Gump filmlerindeki rolleriyle en iyi erkek oyuncu Oscar'larını kazanmış olan Hanks, hastalığının kontrol altında tutulabilir nitelikte olduğunu belirtti; "hepimiz bir şekilde öleceğiz zaten" dedi.

Londra Film Festivali'nin açılışını yapan Captain Phillips (Kaptan Phillips) filmi için bugün düzenlenen basın toplantısında da sağlık durumuyla ilgili çeşitli soruları yanıtlayan Hanks, "Kilo alıp vermek, bununla ilişkili olabilir. Fazlasıyla kötü besleniyor insan. Şişman olunca da hiç egzersiz yapmıyor. Ama ben zaten, genetik bakımdan bu hastalığa yakalanacaktım. Sanırım bu 36 yaşından beri değil, 7 yaşından beri sürdürdüğüm yaşam tarzıyla ilintili birşey." dedi.

Tom Hanks, diyabetin artık "hayatının bir parçası olduğunu" belirtti, ama kendisini gayet iyi hissettiğini söyledi.

Yüksek gerilimli Kaptan Phillips...

Kaptan Phillips filmi, gerçek bir olaya, 2009'da Amerikan yük gemisi Maersk Alabama'nın Somalili bir grup deniz korsanının saldırısına uğraması olayına dayanıyor.

Film, Alabama'nın kaptanı Richard Phillips (Hanks) ile kendisini rehin alan Somalili korsanların lideri Muse (Barkhad Abdi) arasında zaman zaman izleyiciyi soluksuz bırakan bir yoğunlukta yürüyen, son derece gerilimli ilişkiyi konu alıyor.

Tom Hanks, iki kez "gerçek Kaptan Phillips" ile bir araya geldiğini ve kaptanın kişiliği hakkında "bazı ayrıntıları" öğrenmek için saatlerce görüştüğünü anlattı.

Filmin İngiliz yönetmeni Paul Greengrass de, filminin 57. Londra Film Festivali'nin açılış filmi olmasından büyük onur duyduğunu söyledi.

234 filmin gösterime sunulacağı Festival, 20 Ekim'de yine Tom Hanks'in rol aldığı Saving Mr. Banks filmiyle son bulacak.

1957 yılından beri düzenlenen ve Londra'daki izleyicilere dünya sinemasından en iyi örnekleri sunmayı amaçlayan Film Festivali, son yıllarda daha büyük yapımları programına alarak ve her yıl dünyaca ünlü oyuncuları davet ederek dünyadaki diğer festivaller arasında daha fazla isim yapma çabasında görünüyor.

57. Londra Film Festivali kapsamında, Türkiye-Almanya-Hollanda ortak yapımı olan Aslı Özge'nin Hayatboyu, Türkiye-İngiltere ortak yapımı olan Andrea Luka Zimmerman'ın Taşkafa- Bir Sokak Hikayesi, Türkiye yapımı olan Alphan Eşeli'nin Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 adlı filmleriyle, Türkiye-İngiltere ortak yapımı Eli Kasavi'nin Evren’in Sonu adlı kısa filmi de izlenecek.

Günün Önemli Haberleri