Tiganaya göre Sergen dahi

Abone ol

Beşiktaş'ın hocası Beşiktaş'tan ayrılan talebeleri için çarpıcı mesajlar gönderdi.İşte o mesajlar:

Beşiktaş'ın hocası, Tümer için "Avrupa'yı istedi, ancak bu ülkenin 20 kilometre ötede olduğunu bilmiyordum" derken, Sergen hakkında da "O dahi ama alt yapıdan eğitilmeliydi" diye konuştu

Siyah-beyazlı takımın teknik patronu Jean Tigana, dün sabah idmanından sonra basın mensuplarıyla yediği öğle yemeğinde takımdan ayrılan Tümer Metin ve Sergen Yalçın'a çarpıcı mesajlar gönderdi.
Fransız hoca, "Tümer çok iyi bir oyuncu. Kendisi kalmayı düşündüğünü, ancak askerlik nedeniyle yabancı ülkede oynamak istediğini söyledi. Ben yabancı bir ülkenin 20 kilometre ötede olduğunu bilmiyordum" diyerek, göndermede bulundu.
Sergen konusuna da değinen Tigana, "O bir dahi, müthiş bir yetenek. Ama istikrarsız. Kendine bakmıyor. Profesyonelce yaşamıyor. Sergen için üzgünüm. İnsanlara yalan söylemek, iyilik yapmak değildir. Halen oynamak istiyorsa, çok çalışmalı. Böyle oyuncuları alt yapıdan itibaren eğitmenin ne kadar önemli olduğu ortada. Keşke benim elime 4-5 sene önce düşseydi. O zaman daha farklı olurdu" diye konuştu.

Ortaya 3 oyuncu
Orta sahada sıkıntı olduğu yorumlarına katıldığını vurgulayan Tigana şöyle devam etti: "Bu bölgeye 3 oyuncu daha lazım. Tümer gitmeseydi onu Delgado ile oynatmak isterdim. Delgado'nun bonservisi pahalı ama başka seçeneğimiz yok. En büyük avantajımız genç olması.
Ailton ile Gökhan Güleç'i karşılaştıran Tigana, "Gökhan daha iyi. Çok pahalıya aldığımız Ailton'a kulüp bulamıyoruz" yorumunu uyaptı.
Jason Roberts yerine Bobo'yu tercih ettiğini ve bu oyuncunun geleceği olduğunu kaydeden Beşiktaş'ın hocası, "Fransa'dan futbolcu izledim, ama bize göre olanlar bütçemizi aşan oyuncular. Türkiye'de birçok genci takip altına aldım" dedi.

'Kahvem nerede?'

Çamlıca Konakları'ndaki yemekte gazetecilere takılan Tigana, "Fransa'dakiler bizi görseler, 'Tigana çıldırmış olmalı' yorumunu yaparlardı. Orada üç senede bir konuşurum" dedi. Soruların bitmemesi üzerine Tigana "Ben yemek yiyeceğimizi sanmıştım. Kahvem nerede. Gazeteciler soru sorsun diye kahve makinesini mi kırdınız?" sözleriyle herkesi güldürdü. Bu arada Beşiktaş yeni sezon hazırlıklarını dün çift idmanla sürdürdü.

Delgado'da sona doğru

Beşiktaş İkinci Başkanı Murat Aksu ve Erdil Arpacı, dün sabah saatlerinde Mathias Delgado'nun transferi için İsviçre'ye gitti. Tigana'nın isteğiyle Arjantinli orta saha oyuncusunun kulübü Basel'le son bir görüşme yapan iki yöneticinin büyük ölçüde anlaşma sağladığı öğrenildi.
Basel'in 5 milyon euro bonservis isteğinde diretmesine rağmen tarafların 4.5 milyon euroda anlaşma sağlaması bekleniyor. Aksu ve Arpacı bugün tekrar masaya oturup, Delgado'nun transferini mutlu sonla noktalamayı hedefliyor.

Taraftara jest

Beşiktaş, Süper Lig'de bu sezon futbolcuların en az on maçta giyeceği formalarda taraftarların adına yer verme kararı aldı. Yalnızca 5 bin kişinin yararlanacağı kampanyaya 500 dolar ödeyenlerin katılabileceği bildirildi. Taraftarların adları, başvuru sırasına göre formalara yerleştirilecek ve katılımcılara da aynı formalardan bir adet armağan edilecek. Kampanya 1 Ağustos'ta sona erecek.

Kaynak:Milliyet

Günün Önemli Haberleri