THYde yeni yapılanma

Abone ol

Türk Hava Yolları'na bağlı yeni bir birim kuralarak hizmete sokuldu

Türk Hava Yolları'na (THY) bağlı olarak hizmet veren Genel Müdür Teknik Yardımcılığı, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca onaylanarak, THY TEKNİK A.Ş. adı altında ayrı bir tüzel kişilik olarak hizmet vermeye başladı.

Yeni kurulan şirketin Genel Müdür Vekili Doç. Dr. İsmail Demir, konuyla ilgili olarak Atatürk Havalimanı Teknik Hangarı'nda yaptığı 'Basını Bilgilendirme" toplantısında, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 4 Mayıs 2006 tarih ve 4464 sayılı kararı gereğince, 26 Mayıs 2006 tarihinden itibaren THY'den ayrıldıklarını söyledi. Demir, "THY artık bizim en fazla hizmet verdiğimiz ayrıcalıklı müşterimiz konumunda. İleride en çok hizmet verdiğimiz başka havayolu olursa, ayrıcalıklı müşterimiz o şirket olur" dedi.

THY Teknik Ailesi'nin 2 bin 371 personeli ile hizmet verdiğini anlatan Demir, bunlardan bin 777'sinin lisanslı teknisyen, 303'ünün şef ve mühendis, 35'inin yönetici olduğunu ifade etti. Demir, ihtiyaçlar çerçevesinde yeni teknisyenlerin alınmakta olduğunu vurguladı.
Anadolu yakasında kurulmasına karar verilen yeni teknik bakım üssü HABOM Projesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Demir, şunları söyledi:

"Halen 25 bin metrekaresi eski, 60 bin metrekaresi de yeni olmak üzere 85 bin metrekare genişliğinde iki hangarımız var. Bu hangarlardaki teknik donanım ve yetişmiş eleman bakımından çok iyi durumdayız. Bölgenin en büyüğü ve Avrupa'nın da önde gelen birkaç uçak bakım üssünden birisi olacak HABOM Projesi için ilk kazmayı bu yıl sonundan önce vurmayı hedefliyoruz. Bu projenin yürütücüsü THY Teknik A.Ş. olacak"

Türk sivil havacılık sektöründe halen 260 uçaklık bir filo bulunduğunu, bu sayının kısa sürede 350'ye çıkacağına dikkat çeken Demir, bu filoya teknik hizmet verebilecek imkana sahip olduklarını, HABOM Projesi'nin tamamlanmasıyla da gerek bölge ve gerekse Avrupa'nın birçok ülke havayolu uçaklarına teknik bakım verebilecek duruma geleceklerini söyledi.

Ellerinde bulunan uçak yedek parça ve ekipmanlarının piyasa şartlarına göre satılacağını bildiren Demir, "Bu ekipmanlar uzun süreden beri elimizde. Dolayısıyla halen filomuzda bulunmayan uçaklara ait de çok sayıda yedek parça var. Bunları o günün fiyatlarına göre satmamız mümkün değil. Bu nedenle, yayınladığımız bir genelge ile sözkonusu yedek parça ve ekipmanları bugünün fiyatları üzerinden satacağız" diye konuştu.
İsmail Demir, THY Teknik A.Ş.'nin halen 15'i yerli 25'i de yabancı olmak üzere toplam 40 havayolu şirketine bakım hizmeti verdiğini söyledi.

Günün Önemli Haberleri