The Daily Telegraph'tan Türkiye eki
Abone olThe Daily Telegraph gazetesi, ‘Türk Mükemmeliyetinin Dünyadaki Sembolleri’ başlıklı özel bir tanıtım eki çıkardı.
Gazetenin tanıtım ekindeki medya bölümünde TRT’ye ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’e yer verildi.
Şahin, “TRT olarak görevimiz, dünyada Türkçeye ve Türkiye’ye ilgi duyan mümkün olduğunca çok insana ulaşmak” dedi.
Yaklaşık 1.5 milyon okuyucusuyla ve günlük 550 bin civarındaki kopyasıyla İngiltere’nin en çok satan gazetelerinden olan The Daily Telegraph, Türkiye ile ilgili özel bir tanıtım eki çıkardı.
“Türk Mükemmeliyetinin Dünyadaki Sembolleri” başlığıyla çıkan söz konusu tanıtımda; Türkiye’yi, liderlik, yenilik ve ülke ekonomisine ve dünyadaki itibarına genel katkıları açısından en iyi şekilde temsil eden marka, kuruluş, proje ve önde gelen figürlere yer verildi.
Türkiye’nin birçok marka değeri, küresel alandaki büyüyen etkisi, ticari ve stratejik ortak olarak genel cazibesi konularında daha fazla farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan kapsamlı tanıtımda, önemle değerlendirilen sektörlerden birisi de Türk medyası oldu. İlgili bölümde TRT’ye ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’e özel bir yer verildi.
TÜRKİYE'NİN İMAJI İYİLEŞİYOR
Birçok kuruluşun, mevcut ekonomik iklim içinde Türkiye’nin dayanıklılığını keşfetmesine rağmen, dünyanın büyük bir kısmının, hala ülkenin potansiyelinin farkında olmadığına dikkat çeken gazete, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in bu konudaki görüşlerini öne çıkardı.
Şahin, "Geçtiğimiz on yıllar içinde, iletişim bugün olduğu gibi yaygın değilken, Türkiye’nin Avrupa’da kötü bir imajı vardı. Ancak yeni medya platformlarının oluşumuyla, insanlar artık bu tür yanlış klişelerle kandırılamıyorlar. Türkiye’nin imajı hızlı bir şekilde değişiyor ve iyileşiyor. Artık insanlar, sadece kendilerine söylenenlere itibar etmek yerine, nihayet gerçekleri kendi gözleriyle görebiliyor ve kendi akıllarıyla karar verebiliyorlar. TRT olarak görevimiz, dünyada Türkçeye ve Türkiye’ye ilgi duyan mümkün olduğunca çok insana ulaşmak. Hem siyasi hem de ekonomik anlamda Türkiye’nin küresel etkisi büyüyor. TRT de bu sürece aktif olarak katkı sağlamalıdır. Bugün içinde yaşadığımız dünya, serbest bilgi akışı ve serbest piyasa ile nitelenen ve böylece hiçbir ülkenin diğerlerine kapılarını kapatmaya gücün yetmeyeceği, küresel bir köydür. Bir arada ve işbirliği içinde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Günümüzde bir ürün, 50 farklı ülkede üretiliyor. Böylece, ’Dünya Malı’ndan ve küresel değer zincirlerinden söz edebiliriz. Tüm bunlar, kaçınılmaz bir şekilde hayat standardımızı artıracaktır. Paranın dini, ırkı ya da ideolojisi yoktur” dedi.
Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerinin önemine dikkat çekilen tanıtım ekinde, Çin, Hindistan ve Brezilya ile birlikte Türkiye’nin, Birleşik Krallık’ın ekonomik ve ticari ilişkilerini güçlendirmek için en çok öncelik verdiği 4 ülkeden biri olduğu belirtildi.