TGS'den Doğan Grubu'na sert tepki!

Abone ol

Radikal'in acar muhabiri Ahmet Işık, gazetedeki yasa dışı uygulamalara direnince kapı dışarı edildi. Olayı kınayan Türkiye Gazeteciler Sendikası sert bir açıklama yaptı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Radikal gazetesi muhabirlerinden Ahmet Şık, işyerindeki yasadışı uygulamalara ve baskılara karşı hakkını savunmak için dava açınca kendisini bir anda kapı dışarısında buldu.

Gazeteci Ahmet Işık'ın işten atılmasına sert tepki gösteren Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada Doğan Medya Grubu'nu kınayarak, "Bu uygulama, Doğan Grubu patronunun ve onun emrindeki 35 milyar lira ücretli üst düzey yöneticilerin; basın emekçilerinin yasal ve sendikal haklarına tahammülsüzlüğünün son örneğidir" ifadesine yer verdi.

UTANÇ VERİCİ UYGULAMALAR

Yaklaşık 10-15 yıldır işyerlerine sendika sokmayan Doğan Grubu yöneticilerinin, bu eskimiş zihniyetlerinden kurtulmuş olmalarını umduğunu belirten TGS açıklamasında "Ancak hâlâ sigorta primlerini eksik ödemek ve vergi kaçırmak niyetiyle, çalışanların bordrolarındaki kalemlerde oynamalar yapmaktan vazgeçmemeleri utanç vericidir." denildi.

HESABINI VERECEKLER!

Yeni hazırlanan Türk Ceza Kanunu (TCK) çerçevesinde basın emekçilerinin haklarını koruyacak düzenlemelere akıl yorma iddiasında olan Doğan Grubu'nun, kendi iç bünyesinde çifte standart uyguladığına vurgu yapılan açıklamada, "Çalışanların günlük fazla mesai ücretlerini gasp etmek, bayram ve resmi tatil günlerindeki çalışmaları karşılığında fazla mesai ödemekten kaçınmak gibi yasa dışı uygulamaları sürdürmelerinin hesabını yargı önünde mutlaka vereceklerdir." denildi.

GÖRMEZLİKTEN GELDİLER!

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) sert açıklamasında devamla şu ifadelere yer verildi:
TGS’nin, basın emekçilerinin yasal ve sendikal haklarının güvence altına alınması ve geliştirilmesi amacıyla yaptığı TEŞMİL başvurusundan sonra; Doğan Grubu’nun, Sendika’nın işkolu yetkisinin olmadığı iddiasıyla harekete geçerek, diğer medya işverenlerini de seferber ettiklerini ve topluca dava açtırdıklarını da çok yakından biliyoruz. Çalışanların hak taleplerine karşı bu kadar nefret duymalarını anlamakta güçlük çekiyoruz. Sendikal ve yasal haklara saygının olmadığı bir işyerinde çalışma barışından da söz edilemez. Medya işverenleri ne yazık ki TGS’nin iyi niyetli girişimlerini ve uzlaşma arayışlarını iyi değerlendiremediler ve görmezden geldiler.

SONUÇLARINA KATLANACAKLAR!

Doğan Grubu yöneticileri, başarılı gazeteci Ahmet Şık’ı sendikal faaliyetlerinden dolayı hedef almalarının sonuçlarına katlanacaktır.

Hakkını aradığı için işten çıkarılan sendikacı ve gazeteci Ahmet Şık, yine yasal haklarını kullanarak, “İŞE İADE” davası açacaktır. Sendikamız da bu davanın sonuna kadar takipçisi olacaktır. TGS, gelebilecek her türlü baskıyı göğüsleyebilecek güçtedir ve aleyhinde açılan davalara rağmen, tüm basın emekçilerinin yasal ve sendikal haklarının mücadelesini sürdürmekten asla vazgeçmeyecektir.

Günün Önemli Haberleri