Tetikçi TİKKOcularla kalıyor

Abone ol

Danıştay saldırısını ‘türban’ için gerçekleştirdiğini iddia eden Alparslan Arslan, TİKKO'cularla kalıyor.

Danıştay saldırısını "türban" için gerçekleştirdiğini iddia eden Alparslan Arslan, terör örgütleri Hizbullah, İBDA-C gibi örgüt üyelerinin kaldığı cezaevi yerine PKK, TİKKO ve DHKP-C üyelerinin kaldığı Sincan F Tipi 2 Cezaevi"ne konuldu.

Sincan F Tipi Cezaevi"nde din adına terör eylemi yaptıklarını öne süren yasadışı Hizbullah, İBDA-C gibi terör örgütü üyeleri tutuklu bulunuyor. Sincan F Tipi 2 Cezaevi"nde ise yasadışı sol örgütler TİKKO, DHKP-C ile terör örgütü PKK üyeleri kalıyor. Saldırgan Arslan, Emniyet, savcılık ve mahkemeye verdiği ifadelerde, örgüt iddialarını kabul etmeyerek, eylemi tek başına işlediğini, Danıştay"ın "türban" kararı nedeniyle yaptığını savunmuştu. Ancak Arslan"ın saldırıyı yapmak için geldiği Danıştay yakınına park ettiği aracından, Ulusal Haber basın kartı ile "ulusalcı" görüşleriyle bilinen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi"ne ait kartvizit çıkmıştı. Arslan"ın üzerinden çıkan kimlikler, saldırganın "ulusalcı", "milliyetçi" ya da "dindar" bir kimliğe sahip olup olmadığı konusundaki soru işaretlerini artırmıştı. Cumhuriyet Gazetesi"ne yapılan bombalı saldırı kararlarının barlarda alınması da eylemcilerin saldırı kararlarının dinî inançlarından kaynaklanmadığını, saldırının arkasında başka amaçlar olduğunu akla getirmişti. Ayrıca Arslan"ın Emniyet"teki sorgularında ve cezaevinde namaz kılmadığı kaydedilmişti.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi"nce tutuklanan Arslan, terör örgütü üyelerinin kaldığı Sincan F Tipi Cezaevi"ne götürülmüştü. Arslan"ın terör örgütleri PKK, TİKKO ve DHKP-C üyelerinin kaldığı Sincan F Tipi 2 Cezaevi"ne konulduğu öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerine göre, Arslan, Sincan F Tipi Cezaevi"nde yer olmadığı için F Tipi 2 Cezaevi"ne konuldu. Ancak Arslan"ın sahip olduğu görüşün belli olmaması ve mensup olduğu örgüt ilişkileri henüz belirlenemediği için aşırı sol görüşe sahip örgüt üyeleriyle birlikte bulundurulduğu ifade ediliyor.

Haber: Metin Arslan
Kaynak:

Günün Önemli Haberleri