Tetikçi namaz kılmıyor

Abone ol

Tetikçi Alparslan Arslan'ın cezaevinde söylenildiğinin aksine hiç namaz kılmadığı belirtildi.

Danıştay saldırısının tetikçisi Alparslan Arslan, tutuklu bulunduğu Ankara Sincan F tipi Cezaevi"nde günlük tutuyor. Arslan"ın, basına yansıyanın aksine emniyette de cezaevinde de namaz kılmadığı bildirildi. Günlük basını takip eden Arslan, odasına televizyon almadı. Arslan"ın, bir haftayı aşan tutukluluk süresince şu gelişmeler yaşandı:

AİLE ZİYARETİ

Arslan"ı cezaevinde, annesi, babası ve kızkardeşi ziyaret etti. Ailesi, Arslan"a iç çamaşırı ve pijama getirdi. Arslan, iki avukatı ile de iki görüşme yaptı.

PSİKOLOG GÖZETİMİNDE

Arslan"ın, emniyetteki sorgusu sürerken namaz kıldığı haberleri gerçeği yansıtmıyor. Arslan"ın emniyette de cezaevinde de hiç namaz kılmadığı öğrenildi. Arslan, cezaevi yönetimi tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Bir psikolog, iki günde bir görüşme yaparak Arslan"ın ruh halini çözmeye çalışıyor. İlk belirtilere göre, Arslan"ın akli dengesi yerinde ve sağlığı da iyi.

İNTİHAR ÖNLEMi ALINDI

İntihar girişimine karşı önlem olarak Arslan"ın kendisine zarar verebileceği tüm eşyalar denetim altına alındı. Bu nedenle Arslan"ın battaniyesinin kenarında bulunan bez şeritler söküldü. Arslan"a plastik tabak ve çatal-bıçak ile yemek veriliyor.

ABONE OLDU

Arslan, cezaevine girdikten dört gün sonra her günlük gazeteden bir tane almak için abone oldu, ancak izin verilmesine rağmen kantinden odasına televizyon almadı. Arslan"ın, cezaevi kütüphanesinden herhangi bir kitap da almadığı bildirildi.

Haber: Nurettin Kurt
Kaynak: www.hurriyet.com.tr

Günün Önemli Haberleri