Terim, Akmana ne dedi?

Abone ol

Ayhan Terim'i topa tuttuğu gün Milli takıma seçilmişti. Hocadan cevap var.

A Milli Takım Malta ve Macaristan maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Milliler bugün topbaşı yapacak. Fatih Terim basın toplantısıyla takımın son durumunu değerlendirdi.

Fatih Terim, milli takım aday kadrosu açıklandığı gün bir röportajı yayınlanan Galatasaraylı Ayhan Akman ile ilgili bir soru üzerine, ''Teknik adamlar daima hataları affeden taraftır'' dedi.

Ayhan'ın açıklamaları üzerinde fazla durmadığını kaydeden Terim, ''Ayhan'ın açıklamalarını milli takımda çok fazla oynama isteğine veriyorum. Ayrıca çok da üzerinde durmuyoruz, herkes hata yapıyor. Güzel olan şey de teknik heyetin ne kadar adil ve ne kadar adaletli olduğudur. Kadroyu açıkladığımız zaman bu röportajdan haberimiz yoktu. Olsaydı da fark etmezdi. Yaşları kaç olursa olsun futbolcular herhalde hep genç, hep çocuk oluyor. Onları da affetmek biz büyüklere düşüyor'' şeklinde konuştu.

Serdar Özkan ve Hakan Balta

Fatih Terim, kadroya aldığı Serkan Özkan ve Hakan Balta ile ilgili de şunları söyledi: ''Serdar Özkan, Riva'daki bu tesislere hiç yabancı değil. Milli takımın en ufağından başlamış, son geldiği nokta Ümit Milli Takım'dır. Sezon başından beri de iyi oynuyor. İyi oynayan bir oyuncuyu, yaşı ne olursa olsun alıyoruz.

Serdar da bizim uzun yıllar kazanacağımız yetenekte bir oyuncu. O yüzden kadroya aldık. Hakan Balta ise uzun zaman önce A2 milli takımına çağırmıştım, ondan sonra çağırmadım. O fizikte ve teknikte oyuncuyu kazanmak istiyoruz, ama önemli görev kendisine düşüyor.''

Ayhan ne demişti?

Ayhan, Tam Saha dergisine verdiği röportajda "Fatih Hoca ağzımla kuş tutsam beni milli takıma almaz. Bunun nedeninin şimde değil futbolu bırakınca açıklayacağım. Aurelio'nun milli takıma çağrılması utanç vericidir" demişti.

Günün Önemli Haberleri